Американський професор приготував страви за вавилонськими рецептами
Професор природоохоронної біології Кембриджського університету Білл Сазерленд занудьгував сидячи на карантині, причому настільки, що приготував вечерю за рецептами, складеним ще жителями Месопотамії. Як написав Сазерленд у Твіттері, кулінарні вказівки він взяв з 3770-річної клинописної таблички - однієї з найстаріших «куховарських книг» людства, пише Нож.
На щастя, рецепти вже були розшифровані - Сазерленд взяв їх з наукової роботи колег. Дотримуючись стародавніх інструкцій, професор приготував чотири страви, в тому числі тушковану баранину і щось на зразок борщу, який називається «туху».
Як розповів Сазерленд кореспондентам Bored Panda, на відтворення всього меню у нього пішло кілька годин. Професор зазначив легкість в приготуванні страв і в цілому їх звичний вигляд: тобто сучасна людина, подай їй це блюдо, не вважала б його дивним. Складнощі виникли тільки з бульйоном, в який потрібно було додати овечу кров.
Професор не тільки поділився відчуттями від їжі, але й показав рецепти до них, взяті з книги. Наприклад, ось як чотири тисячі років тому рекомендували тушкувати м'ясо ягняти: «Взяти м'ясо, додати воду і жир. Додати дрібнозернисту сіль, шматочки ячмінного тіста, цибулю-шалот і молоко. Подрібнити і додати цибулю-порей разом з часником». Пропорції не вказані.
На відео про месопотамські страви розповідають колеги Сазерленда з Єльського університету.