Догори
Дати відгук

Алергія на… власну дитину: у Великій Британії зафіксували випадок рідкісної хвороби (ФОТО)

Беручи на руки своє немовля, жінка вкривалася болючими пухирями та висипом.

2 хв на прочитання27 Листопада 2021, 10:34
Поділитись:

У мешканки Великої Британії Зулейки Клосс виявили рідкісну форму алергії — жінка вкривається висипом, коли бере на руки власну дитину. Про цей випадок розповідає видання Newsbeast.gr.

Перші ознаки хвороби у Зулейки проявилися ще на 20-му тижні вагітності, йдеться в повідомленні. 26-річна британка вкрилася пухирями та висипом, які завдавали їй нестерпного болю.

Їй призначили антибіотики та спеціальний лосьйон, але стан шкіри не змінився. Тоді лікарі діагностували у Зулейки важку форму псоріазу і порадили прокип’ятити весь одяг і покласти взуття в морозилку. Але знову результату не було.

Після пологів жінка боялася тримати на руках новонародженого сина, боячись заразити його.

«Контакт зі шкірою дуже важливий у новонароджених, і я не хотіла завдати йому болю», — сказала вона.

Невдовзі після пологів її симптоми вщухли, але через кілька днів «спалахнули знову».

Цього разу Зулейка вирішила проконсультуватися з іншим лікарем, який сказав, що у неї аутоімунне захворювання, пов’язане з вагітністю (пемфігоїд вагітності), і дав їй сильну дозу антигістамінних препаратів.

Через чотири місяці після народження сина стан Зулейки значно покращився, але вона не одужала повністю. Жінка боїться мати другу дитину, але хотіла би, щоб її син виріс із братами та сестрами.

«Мені нерідко здається, що я багато страждала під час вагітності, але коли я дивлюся на сина, то думаю, що воно того варте», — говорить Зулейка Клосс.

Також ми розповідали про отруєння водою: що це таке й кому загрожує.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.