Догори
Дати відгук

Айстри будуть розміром з кулак: хитрощі посадки

Сіянці перетворяться на потужні квіти, які прикрашатимуть сад до самих заморозків.

1 хв на прочитання21 Березня 2024, 08:11
Айстри Квітник Як садити квіти Айстри Квітник Як садити квіти
Поділитись:

Айстра представлена невибагливими у догляді трав’янистими однорічниками і багаторічниками, тому виростити її на своїй садовій ділянці досить просто.

Айстри розквітнуть набагато раніше, якщо навесні виконати прості маніпуляції з розсадою. Досвідчені садівники з року в рік застосовують ці нескладні дії, щоб розсада виросла міцною та здоровою. Такі сіянці перетворяться на потужні квіти, які прикрашатимуть сад до самих заморозків.

Підготовка ґрунту

Для насіння готують ґрунт, який складається із звичайного ґрунту, піску та перегною (рівні пропорції). Крім того, суміш додають перліт і попіл (по 200 г на відро землі).

Обробка насіння

Посадковий матеріал необхідно обробити фунгіцидом. Він убереже сіянці від грибкових захворювань. Сіють айстри у вологий ґрунт, але важливо не перестаратися з поливом.

Де розмістити розсаду

Сіянцям потрібне добре освітлене місце, але має бути прохолодним – не вище +15 °C. Якщо не дотриматися цих умов, то розсада витягуватиметься.

Підживлення

Айстра добре реагує на добрива. Підживлення рослина любить, тому внести його можна вже через 10 днів після висадки у відкритий ґрунт. На 1 кв. м вносять по 50 г сульфату калію, селітри та суперфосфату.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.