Догори
Дати відгук

Agenda for Ukraine: Якою буде цифровізація довкілля у 2024 році

2024 рік стане роком оновлення для ЕкоСистеми.

1 хв на прочитання02 Лютого 2024, 19:30
Запуск єдиної національної платформи ЕкоСистема Запуск єдиної національної платформи ЕкоСистема
Поділитись:

Завдяки переведенню довкіллєвих послуг в онлайн в країні вже зекономлено 7,5 млн аркушів паперу або врятовано близько однієї тисячі дерев.  Через відсутність потреби чекати на друковані листи з відповідями підприємці заощадили 2 млн 850 тис. днів, а ще 300 тис літрів бензину, які раніше витрачали на доставку до державних органів звітів і проєктів.   

Це стало можливим завдяки запуску єдиної національної платформи ЕкоСистема, алгоритм якої побудований за принципом 5 БЕЗ:

  • БЕЗ паперу 
  • БЕЗ корупції 
  • БЕЗ підробок 
  • БЕЗ відмов 
  • БЕЗ вихідних 

Про це на Міжнародному довкіллєвому форумі "United for Nature. Agenda for Ukraine" розповіла директорка Департаменту цифрової трансформації, електронних публічних послуг та управління відходами Міндовкілля Євгенія Попович.

“2024 рік стане роком оновлення для ЕкоСистеми. Плануємо впровадити нові сервіси для бізнесу в режимі OverYou, а для органів, які видають дозвільні документи, система працюватиме в режимі OverAll. Також буде побудована BI система, тобто набір інструментів та програм, які збирають  дані з різних джерел, обробляють їх та видають в узагальненому вигляді”, - зазначила Євгенія Попович.  

Сервіс “в камуфляжі” ЕкоЗагроза, за допомогою якого наразі українці отримують інформацію про стан довкілля та повідомляють про факти завдання шкоди природі, також модернізують.

За словами Євгенії Попович, на ЕкоЗагрозі планують впровадити громадський контроль за підприємствами-забруднювачами, створити екопаспорти кожної точки на мапі України, а також  запровадити український індекс якості повітря (AQI).

Більше новин читайте на GreenPost

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.