Аджика “по-аджарськи” на зиму: без оцту, із зеленню, густа та в міру гостра
До того ж її можна зберігати або в холодильнику, або в морозильній камері.

Аджика за цим рецептом готується легко та дуже швидко. Вона виходить в міру солодка, в міру гостра, має невелику кислинку.
До того ж її можна зберігати або в холодильнику, або в морозильній камері.
Найкраще така аджика підходить до пельменів, мантів, а також шашлику, запеченого або смаженого м’яса.
Складові:
- Помідори стиглі, м’ясисті – 2 кг;
- Кабачки без шкіри та насіння – 1 кг;
- Перець болгарський солодкий – 1 кг;
- Зелень (петрушка, кріп, базилік) – по 1 великому пучку;
- Часник очищений – 150 г;
- Сіль – 2 ст.л;
- Цукор-пісок – 5 ст.л;
- Томат-паста – 5 ст.л. (для кольору), можна не додавати;
- Перець гострий – 2-3 стручки (за смаком), можна замінити чорним та червоним меленим перцем (за смаком).
Приготування:
- Помідори, болгарський перець і кабачки пропускаємо через м’ясорубку, часник так само.
- Зелень дрібно шаткуємо;
- Додаємо сіль, цукор, перець, томатну пасту.В гірком перці, видаляємо насіння і пропускаємо його через м’ясорубку з усіма овочами разом.
- Усі інгредієнти перекладаємо в каструлю та варимо на сильному вогні до закипання.
- Додаємо зелень.
Після закипання зменшуємо вогонь і томимо ще 5-7 хвилин. Потім розкладаємо в банки або пластикові контейнери і забираємо на зберігання в холодильник або морозильну камеру.
Смачного!
Больше новостей читайте на GreenPost.
Актуально
Більше з розділу Агро

Держава пропонує 60 ділянок під сади та до 10 млн грн гранту на їх розвиток
2 хв на прочитання47 хвилин тому

Держстат зафіксував стрімке подорожчання продуктів – деякі позиції зросли на 200%
1 хв на прочитання2 години тому

На Харківщині прокуратура через суд повертає цінні землі, передані бізнесу під виглядом "співпраці"
1 хв на прочитання9 годин тому

У Романові встановили національний рекорд, створивши карту України з 1500 пиріжків(ФОТО)
1 хв на прочитання14 годин тому
В Ужгороді відкрили інтерактивну міні-скульптуру, з якої ллється вино
1 хв на прочитанняВчора
Чи чекати дешевих яблук в цьому сезоні - думка експертів
1 хв на прочитання12 Липня 2025
Україна та ЄІБ посилюють підтримку агросектору
2 хв на прочитання12 Липня 2025
Вирощувати шипшину в Укрнаїні стане вигідніше, що зміниться
2 хв на прочитання11 Липня 2025
Більше з GreenPost

Можлива наступниця Шмигаля: хто така Юлія Свириденко і що чекає на неї у кріслі прем'єра
3 хв на прочитаннягодина тому

Реєстр біометану в Україні адаптували до стандартів ЄС
1 хв на прочитання2 години тому

Кабмін провів кадрові призначення у Держслужбі у справах дітей та Держагентстві "ПлейСіті"
1 хв на прочитання3 години тому

Безпека, гарантії та страхування: "Метінвест" окреслив ключові умови для відновлення промисловості
2 хв на прочитання4 години тому
Лляне поле на місці падіння метеорита: як фермер на Полтавщині поєднав космос та органічне землеробство
1 хв на прочитання5 годин тому
Біометрія замість штампів: з осені 2025 року зміниться перетин кордону ЄС для українців
2 хв на прочитання6 годин тому
Готові до несподіваних поворотів? Ретроградний Меркурій вже на порозі
3 хв на прочитання8 годин тому
Літак розбився і вибухнув на території аеропорту "Саутенд"
2 хв на прочитання11 годин тому