Аджика на зиму: рецепт не класичний, але дуже смачний

1 хв на прочитання04 Вересня 2023, 17:49

Помідори краще вибирати ті, які м’ясисті

Рецепт даний з розрахунку на 5 кілограмів помідорів. Вийде несмачно. Рецепт простий, але дуже смачна аджика виходить. Вся краса цієї аджики в пікантності і гостроті. 

Щоб приготувати 12 півлітрових банок аджики, знадобиться:

Як приготувати аджику на зиму

Помідори краще вибирати ті, які м’ясисті, а перці краще брати стиглі, так і колір і густота у аджики будуть, що треба.

Якщо сумніваєтеся в рецепті, ділите всю кількість продуктів на 2 або 3.

Помідори нарізаємо середніми шматочками, так, щоб було зручно молоти на м’ясорубці.

Так само, великими шматочками, нарізаємо перець і цибулю. Перемелюємо все на м’ясорубці.

Додаємо сіль, цукор, перець чилі і суху гірчицю.

Практично готово! Залишиться все зварити. На повільному вогні варимо 20-30 хвилин. Якщо хочеться отримати аджику густішу, можна проварити трохи довше.

Розливаємо все по стерилізованим банкам, закриваємо кришками, перевертаємо догори дном і укутуємо. Нехай остигають якомога довше, через тиждень можна їсти.

Аджика прекрасно підходить до будь-яких страв: і до м’яса, і до риби, і навіть з макаронами дуже смачно!

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: