Рецепт даний з розрахунку на 5 кілограмів помідорів. Вийде несмачно. Рецепт простий, але дуже смачна аджика виходить. Вся краса цієї аджики в пікантності і гостроті.
Помідори краще вибирати ті, які м’ясисті, а перці краще брати стиглі, так і колір і густота у аджики будуть, що треба.
Якщо сумніваєтеся в рецепті, ділите всю кількість продуктів на 2 або 3.
Помідори нарізаємо середніми шматочками, так, щоб було зручно молоти на м’ясорубці.
Так само, великими шматочками, нарізаємо перець і цибулю. Перемелюємо все на м’ясорубці.
Додаємо сіль, цукор, перець чилі і суху гірчицю.
Практично готово! Залишиться все зварити. На повільному вогні варимо 20-30 хвилин. Якщо хочеться отримати аджику густішу, можна проварити трохи довше.
Розливаємо все по стерилізованим банкам, закриваємо кришками, перевертаємо догори дном і укутуємо. Нехай остигають якомога довше, через тиждень можна їсти.
Аджика прекрасно підходить до будь-яких страв: і до м’яса, і до риби, і навіть з макаронами дуже смачно!