Куди можна використовувати джем? На хліб з чаєм, у пиріг, у пампушки, до сирників, на печиво. Стільки варіацій сніданків виходить! Адже фруктовий смак доречний усюди, пише Smakotainfo.
Інгредієнти:
Рецепт приготування
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Радимо обирати стиглі плоди, саме з таких абрикосів вийде гарне густе і однорідне пюре. Абрикоси переберіть і промийте, розділіть на половинки і видаліть кісточки.
Абрикоси перемеліть на м'ясорубці або подрібніть у кухонному комбайні. Повинна вийти однорідна консистенція. Апельсини поріжте на невеличкі шматочки і також перемеліть. Змішайте абрикосове пюре з подрібненим апельсином.
Апельсини не будуть настільки однорідними, як абрикоси, адже шкірка апельсина досить тверда. Перемішайте отримане пюре разом з цукром і відразу ж ставте на вогонь.
Варіть абрикосовий джем з апельсином 30-40 хвилин на повільному вогні, часто помішуючи.
Розлийте абрикосовий джем з апельсином по чистим стерилізованим банкам і закатайте металевими кришками.
Такий рецепт дарує можливість ласувати корисними смаколиками навіть у прохолодні дні!