Ольга Шевченко1 хв на прочитання10 Березня 2024, 06:53
Перший прийом їжі вважається найважливішим за день. Від сніданку залежить наше самопочуття протягом дня. Не всі продукти однаково корисні вранці на порожній шлунок.
Важливо, щоб сніданок був насиченим клітковиною та мав достатню кількість калорій. Клітковина покращує травлення, а калорії забезпечують енергією організм для фізичних і психічних зусиль. Проте деякі продукти, які можуть бути популярними, не завжди є найкращим вибором для сніданку.
- Цибуля. Її гострий смак може призвести до дискомфорту в травній системі вранці і залишити неприємний запах з рота.
- Часник. Має різкий присмак і може викликати дискомфорт у шлунку.
- Гострий перець. Може бути занадто ситним на сніданок і подразнювати слизову оболонку шлунка.
- Сира броколі. Овоч важко перетравлюється і може викликати гази та здуття живота.
- Капуста. Має сильний запах у вареному вигляді і може викликати розлад травлення та гази.
- Редька. Гострий присмак редьки може бути не найкращим вибором для сніданку і викликати проблеми з газоутворенням.
- Цвітна капуста. Може викликати подразнення кишечника і є досить важкою для шлунка.
- Баклажан. Може не підходити для тих, у кого слабка травна система.
Більше новин читайте на GreenPost.