Догори
Дати відгук

8 багатих на білки рослинних продуктів, які варто додати до раціону

Є багато овочів з надзвичайно великою кількістю білка.

4 хв на прочитання05 Листопада 2020, 16:31
Поділитись:

Багата на білки їжа є дуже важливою частиною раціону людини, оскільки вона відіграє важливу роль у фізичному та психічному здоров’ї.

Хоча всі поживні речовини необхідні для здоров’я тіла, протеїн посідає ключове місце, коли йдеться про метаболічну активність, секрецію гормонів, формування і зміцнення м’язів та кісток.

Тофу

Тофу – соєвий продукт, який є традиційною частиною японської кухні завдяки м’якому смаку, а також високому вмісту необхідних поживних речовин.

Його високо цінують за значний вміст високоякісних білків, які, зокрема, допомагають нарощувати м’язову масу.

За кожні 100 грамів тофу ви отримуєте до 10 грамів білка і всього 110 калорій.

Тофу містить ізофлавони та антиоксиданти, які дуже добре підтримують гормональний баланс, особливо під час менопаузи.

 Кіноа

Попри низьку кількість калорій, вона дає вам значну кількість вітамінів, мінералів та незамінних амінокислот, які активують метаболізм та м’язову силу. Кіноа – популярна їжа в Південній Америці, особливо в Перу та Болівії.

Це псевдозерно з поживними речовинами, які мають чудові переваги для вашого фізичного і психічного здоров’я. Багато людей вважають її одним з найкращих рослинних білків, не тільки завдяки високому вмісту білка, але й тому, що вона також містить клітковину, антиоксиданти та інші корисні для вас сполуки.

Бобові культури

Ці енергетичні рослини рекомендують для спортивної продуктивності та збільшення м’язової маси. Бобові культури – це рослинні протеїни, які можна включити в раціон за допомогою різноманітних страв.

Завдяки клітковині в квасолі вони чудово регулюють бактеріальну флору та стимулюють роботу кишківника.

Клітковина також робить їх цілком ситними, тому вони ідеально підходять для будь-кого, хто намагається схуднути. Вони мають низький глікемічний індекс і низький вміст калорій. Бобові корисні для уникнення порушення обміну речовин.

Ось деякі з найкращих:

  • сочевиця
  • квасоля
  • нут

Лікарська настурція

Кожні 100 грамів лікарської настурції містять до 3 грамів протеїну, а також клітковину, антиоксиданти та інші важливі поживні речовини для загального здоров’я.

Вона дає енергію й одночасно підтримує здоров’я суглобів, кісток і м’язів.

Спаржа

Спаржа відома своїми діуретичними та очисними властивостями. Вона надає невелику кількість білка, що добре підходить для організму.

Вона містить незамінну амінокислоту – аспарагін, яка створює м’язову масу і сприяє збалансованості нервової системи. Спаржа також сприяє покращенню секреції інсуліну, що є надзвичайно важливим у процесі перетворення цукру в енергію.

Шпинат

Цей чудовий овоч є дуже здоровим джерелом амінокислот, антиоксидантів та вітамінів, які сприяють кращій роботі багатьох систем у вашому організмі.

Кожні 100 грамів містять від 5 до 7 грамів білка, який поряд з клітковиною та мінералами підвищує м’язову силу та фізичну працездатність.

Броколі

Включення броколі у раціон – це чудовий вибір для задоволення щоденної потреби білка, клітковини та мінералів.

За кожні 100 грамів ви отримуєте від 2 до 3 грамів цього макроелементу або, інакше кажучи, 5% рекомендованої щоденної кількості для чоловіків та 6% для жінок.

Салат

Салат відомий переважно як основа для багатьох салатів, але він також має значне поживне і лікувальне значення.

Він містить трохи білка, який, якщо його регулярно включати в раціон, допомагає задовольнити щоденні потреби організму.

Він також багатий на клітковину, антиоксиданти та основні вітаміни, які захищають вас від ушкоджень, заподіяних вільними радикалами та іншими зовнішніми збудниками.

Як бачите, є багато овочів з надзвичайно великою кількістю білка. Матеріал зроблено на основі відкритих джерел.

Нагадаємо, якщо першить у горлі, то  не поспішайте бігти в аптеку.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.