Догори
Дати відгук

7 причин, через які ваш метаболізм може сповільнюватися

Швидкий метаболізм допомагає перетворювати з'їдені калорії на енергію та не дає їм відкластися на боках.

3 хв на прочитання06 Січня 2021, 14:51
Поділитись:

Мало хто знає, що метаболічний процес можна прискорити, якщо їсти  певні продукти, дотримуватися режиму, займатися спортом і приймати контрастний душ. Однак це не всі фактори, здатні впливати на швидкість обміну речовин. Сьогодні ми розповімо, через що метаболізм може бути повільним.

1. Недостатня кількість молочних продуктів у раціоні

Люди, які їдять три і більше порції молочних продуктів на добу, швидше нарощують м'язову масу. Але це не єдина перевага такого раціону. Молочні продукти швидко насичують і прискорюють метаболізм.

2. Ви спите в теплій спальні

Якщо ви любите прогріти кімнату перед сном, у нас погана новина. Висока температура повітря в спальні уповільнює спалювання бурого жиру. Щоб жири спалювалися швидше, слід спати за температури не вище 19 °C. Також корисні вечірні прогулянки на свіжому повітрі.

3. Ви не їсте вуглеводи

Дієта з малою кількістю вуглеводів допомагає скинути зайві кілограми, але це не означає, що ви повинні взагалі відмовитися від вживання вуглеводної їжі. Їсти вуглеводи потрібно, особливо якщо ви регулярно тренуєтеся. За високого фізичного навантаження ваш організм використовує глікоген, який бере з вуглеводів.

За збалансованого харчування ваші тренування будуть набагато ефективнішими, та спалювання жирових клітин після спортзалу триватиме довше. Вибирайте повільні вуглеводи, наприклад, крупи або цільнозернові продукти.

 4. Ви постійно перекушуєте шкідливими продуктами

Якщо ви любите перекусити низькокалорійними продуктами, то позбавляйтеся цієї звички. Замість чипсів зі злаків їжте горіхи, невелика порція (до 30 г) цього продукту допомагає насититися, прискорити метаболізм і спалити більше калорій.

5. Ви лінуєтеся на тренуваннях

Високоінтенсивні інтервальні тренування світові знаменитості вважають  найкращими не просто так. Вся справа в тім, що такі заняття запускають процес спалювання жирів і прискорюють обмін речовин. Краще на всю силу потренуватися декілька разів на тиждень, ніж кожен день ходити на легкі заняття.

6. Ви використовуєте морську сіль замість кухонної

Морська сіль містить велику кількість корисних мікроелементів, але до цього переліку не входить йод, який необхідний для гарного метаболізму. Якщо ви любите sea salt, тоді додайте до свого меню більше таких продуктів, як морська капуста і водорості, молюски, яйця та морська риба.

7. Ви мало гуляєте на сонці

Сонячне світло потрібне нашому організму для нормалізації обміну речовин. Від нього залежить вироблення багатьох гормонів, що також впливає на швидкість метаболізму. Щоб ваш організм спалював калорії набагато швидше, потрібно планувати свої тренування на початку дня на свіжому повітрі. Підійде навіть звичайна прогулянка. Ваші циркадні ритми прийдуть в норму, значить, організм зрозуміє, коли йому потрібно прокидатися та запускати активну діяльність.

До слова, стало відомо чим можуть нашкодити організмові бездротові навушники. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Створення Платформи дій щодо Зеленого відновлення України
Відбулася зустріч робочої групи GREEN Action Task Force: обоворено створення Платформи дій щодо Зеленого відновлення України
2 хв на прочитання56 хвилин тому
Смачний чизкейк Рецепт приготування Смачний десерт
Смачний чизкейк за перевіреним рецептом: готуємо просто та швидко
1 хв на прочитаннягодина тому
Мінагрополітики Врожай зернових Прогноз
Мінагрополітики прогнозує цьогорічний врожай зернових та олійних культур близько 74 млн тонн
2 хв на прочитання2 години тому
Китів та дельфінів у Тихому океані офіційно визнали «юридичними особами»: це сприятиме захисту морських ссавців
2 хв на прочитання3 години тому
Цікавий «Китайський» спосіб розмноження троянд – відразу в горщику
1 хв на прочитання3 години тому
Рослини кам'янистого саду (ФОТО)
2 хв на прочитання4 години тому
Дикі рослини, які варто включити до меню: рецепти популярних салатів
7 хв на прочитання10 годин тому
Лілійник — невибагливий, проте дуже привабливий елемент садового ландшафту (ФОТО)
1 хв на прочитання11 годин тому