Догори
Дати відгук

7 продуктів, які позитивно впливають на стан судин

Вживання жирної солоної і гострої їжі призводить до відкладення холестерину в судинах.

3 хв на прочитання02 Липня 2022, 18:30
Поділитись:

Ослаблення виснаження судин призводить до порушення кровообігу і обміну речовин виникненню безлічі захворювань. Тому дуже важливо дбати про судинах ще в молодому віці щоб запобігти неприємностям в майбутньому. І перш за все слід зайнятися зміцненням судин – підвищенням їх тонусу. 

Одна з основних причин ослаблення судин – стреси і нервові розлади. Це відбувається тому що через збої нервової системи судини отримують неправильні команди і в них не надходять активні речовини які регулюють судинний тонус. 
«Ворогами» судин є алкоголь і нікотин прийом яких надає на них надмірні навантаження викликає руйнування їх стінок. 

Важливу роль відіграє і раціон харчування. Вживання жирної солоної і гострої їжі призводить до відкладення холестерину в судинах утворення так званих холестеринових бляшок. 

Малоактивний спосіб життя який притаманний сьогодні багатьом людям також справляє негативний вплив на судини. При відсутності фізичної активності відбувається застій крові і надмірне розслаблення судин. 

Розповідаємо про 7 найкорисніших для серця продуктів, які зміцнюють і чистять судини

Авокадо

Може скластися враження, що авокадо — диво-фрукт, який здатен вирішити будь-яку вашу проблему. Насправді це частково так. Стосовно питання здоров’я кровоносних судин авокадо знову на передовій. Цей фрукт здатен знизити рівень «поганого холестерину», що зменшує ймовірність виникнення серцевої недостатності. Крім того, зелений плід містить багато калію, який профілактує кальцифікацію судин та інші захворювання серцево-судинної системи.

Броколі

Як і цільне зерно, броколі містить багато клітковини, що позитивно позначається на здоров’ї судин. Хрестоцвіті овочі — броколі, цвітна капуста і звичайна капуста — допомагають запобігти закупорку артерій і захищають від розвитку серцево-судинних захворювань.

Горіхи

Горіхи — відмінний продукт для підтримання здоров’я судин. Багаті на корисні жирні кислоти, рослинний білок, вітамін Е і магній, вони перешкоджають утворенню бляшок і накопиченню холестерину у судинах, що запобігає багато захворювань.

Оливкова олія

Так, знову ненасичені жири. Але ж вони є дуже важливими складовими здоров’я судин. Мононенасичена олеїнова кислота, що міститься у оливковій олії, захищає серце і значно знижує ризик появи серцево-судинних захворювань та інсульту. Нагадаємо, що у їжу краще вживати оливкову олію першого віджиму, оскільки у ній зберігається максимальна кількість корисних речовин.

Кофеїн

Кофеїн захищає стінки судин від пошкоджень і забруднень, а також профілактує розвиток атеросклерозу і закупорки артерій. Якщо ви не полюбляєте каву — нічого страшного. Зелений чай містить не менше кофеїну. Головне — пам’ятати, що зловживання кофеїном може мати негативні наслідки, тому не варто пити понад дві чашки чаю або кави на день.

Гранат

Гранат очищає закупорені артерії і покращує кровотік. Червоні плоди містять велику кількість антиоксидантів, які борються з вільними радикалами, що стимулюють вироблення оксиду азоту у крові. Додавайте зерна граната у каші і салати або пийте стовідсотковий гранатовий сік.

Цитруси

Тут і антиоксиданти, і вітамін С — усе те, що є необхідним для здоров’я артерій. Вітамін С відіграє важливу роль у зниженні ризику розвитку серцево-судинних захворювань, а флавоноїди, що містяться у ньому, допомагають захистити стінки артерій. Додайте цитрусові у свій раціон, пийте воду з лимоном і апельсиновий фреш вранці.

До слова, 4 прості кроки, які допоможуть швидко заснути.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost