Догори
Дати відгук

Національний олімпійський комітет повідомив, хто братиме участь в Олімпіаді-2024

Літні Олімпійські ігри в Парижі відбудуться з 26 липня по 11 серпня.

2 хв на прочитання11 Липня 2024, 13:26
Затверджено склад офіційної делегації національної збірної команди України Затверджено склад офіційної делегації національної збірної команди України
Поділитись:

Цього літа в Парижі відбудуться 33-ті літні Олімпійські ігри. Вони відбудуться з 26 липня по 11 серпня 2024-го. Попередню Олімпіаду «Токіо-2020» було перенесено через пандемію коронавірусу на 2021 рік і пройшла без іноземних уболівальників.

В даний час світ зіткнувся з новими труднощами, головною загрозою людству експерти вважають зміну клімату, тому на французьких іграх багато уваги буде приділено «зеленому» порядку.

Міністерство молоді та спорту затвердило склад офіційної делегації національної збірної команди України для участі в Олімпійських іграх 2024 року в Парижі (Франція), повідомляє Національний олімпійський комітет (НОК). Згідно з повідомленням пресслужби НОК, до складу офіційної делегації увійшли 297 осіб.

Зокрема, з них: 140 спортсменів і спортсменок; 12 спаринг-партнерів і альтернативних спортсменів; 95 тренерів; 24 лікарі, масажисти та інші спеціалісти; чотири водії; 16 членів штабу національної збірної команди України; шість спеціалістів з адміністративно-технічного та екіпірувального забезпечення.

"Поіменний склад учасників офіційної делегації національної збірної команди України для участі в Іграх був сформований за поданням національних федерацій з олімпійських видів спорту, згідно з міжнародними кваліфікаційними вимогами та національною системою відбору", - йдеться в повідомленні.

Так, серед членів штабу збірної команди України на Олімпіаду, зокрема, поїдуть: президент НОК Вадим Гутцайт, в.о. міністра спорту Матвій Бідний і заступник міністра спорту Вікторія Рясна.

Українські спортсмени отримали 124 ліцензії на участь в Олімпіаді-2024 у Парижі.

Збірна України буде представлена у 26 із 32 дисциплін: бадмінтон, бокс, вільна та греко-римська боротьба, брейкінг, важка атлетика, велосипедний спорт (маунтенбайк і шосе), веслувальний слалом, академічне веслування та веслування на байдарках і каное, спортивна гімнастика, художня гімнастика, дзюдо, легка атлетика, артистичне плавання, плавання, скелелазіння, стрибки у воду, стрільба з лука, стендова стрільба, кульова стрільба, сучасне п’ятиборство, теніс, настільний теніс, фехтування та футбол.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost