7 червня - Всесвітній день безпеки харчових продуктів

3 хв на прочитання07 Червня 2025, 10:50
7 червня - Всесвітній день безпеки харчових продуктів

Для перевірки безпечності харчових продуктів в Україні діє ряд органів та застосовуються певні процедури

Всесвітній день безпеки харчових продуктів відзначається щорічно 7 червня. Цей день був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2018 році з метою привернення уваги до важливості безпечності харчових продуктів для здоров'я та добробуту людей.

Тема Всесвітнього дня безпеки харчових продуктів у 2025 році - "Food Safety: Science in Action" (у перекладі - "Безпечність харчових продуктів: наука в дії"). Ця тема підкреслює важливу роль науки у забезпеченні безпечності їжі, яку ми споживаємо. Наукові знання допомагають нам розуміти, що робить харчові продукти небезпечними, та як запобігати харчовим захворюванням.

Основна мета цього дня - підвищити обізнаність про проблеми безпечності харчових продуктів та сприяти їх вирішенню на глобальному, регіональному та місцевому рівнях. Безпечні харчові продукти є основою для здоров'я та важливим фактором економічного розвитку, торгівлі та міжнародної репутації країни.

Для перевірки безпечності харчових продуктів в Україні діє ряд органів та застосовуються певні процедури. Основну роль у цьому відіграє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба). Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» визначає норми безпеки та якості продуктів, що перебувають в обігу або ввозяться на територію України. Ці показники регулюються відповідно до встановлених Законом вимог.

Ось основні аспекти того, як здійснюється контроль за безпечністю харчових продуктів в Україні:

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: