Догори
Дати відгук

6 засобів із вашої аптечки, які можуть замінити дорогі процедури краси

Недорогі засоби, які легко знайти в кожній аптеці, іноді можуть замінити дорогі процедури.

3 хв на прочитання08 Липня 2021, 06:50
 6 засобів із вашої аптечки, які можуть замінити дорогі процедури краси 6 засобів із вашої аптечки, які можуть замінити дорогі процедури краси
Поділитись:

Ми часто витрачаємо море грошей на те, щоб виглядати красиво. Процедури для шкіри, волосся, зубів, різноманітні масажі й детокси. Все це коштує багато грошей у салоні, однак в той же час можна обійтись простими засобами з аптеки.

Будьте уважні! Перш ніж користуватись якимось із цих засобів, проконсультуйтеся з лікарем або косметологом. Не у всіх випадках вони підходять, і не всім. Тому, якщо ви маєте якісь проблеми у зоні дії засобу, варто все ж бути обережною та уважною. Засоби з аптеки економлять кошти, але тільки в тому випадку, коли не викликають складні побічні ефекти.

АКТИВОВАНЕ ВУГІЛЛЯ

Освітлює зуби, усуває неприємний запах з рота, очищає шкіру Посип зубну щітку подрібненим активованим вугіллям і почисть зуби. Ця процедура освітлює емаль (вугілля адсорбує мікроскопічні частинки, з яких складається зубний наліт), захищає зуби і ясна від хвороботворних бактерій, усуває неприємний запах (роби раз на тиждень).

Крім цього, вугілля допомагає впоратися з проблемами шкіри. Воно очищає пори й позбавляє від чорних цяток на обличчі. Його можна використовувати для приготування масок. Подрібни 3 таблетки вугілля, додай 1 ст. л желатину, залий суміш 3 ст. л води й ретельно перемішати. Отриману суміш нанесіть на проблемні ділянки шкіри, залиште на 15 хвилин, потім видали.

КАЛЕНДУЛА

Відновлює пошкоджене волосся Спиртова настоянка календули зміцнює ламке й ослаблене волосся (наприклад, після хімічної завивки). Отриманим розчином обполіскуйте волосся після миття. Або змішайте 50 мл настоянки календули й 20 мл касторової олії. Втирайте суміш в шкіру голови 2 рази на тиждень перед миттям. Робіть ці процедури протягом місяця. До речі, вони непогано допомагають і при себореї, але тут зважайте на рекомендації дерматолога.

ПЕРЕКИС ВОДНЮ Використовується для освітлення нігтьової пластини та приготування детокс-ванни Щоб зменшити жовтизну нігтів (актуально для курців), змочіть ватний диск перекисом водню і протріть кожен нігтик. Детокс-ванна з перекисом (вилийте в теплу воду 2 пляшечки) очищає шкіру, знищує токсини й бактерії, має противірусну дію. Приймайте таку ванну не менше 30 хвилин (не рекомендується при сухій шкірі). Але спочатку проконсультуйтеся з лікарем.

МАГНЕЗІЯ Виводить зайву воду, знімає набряки Магнезія в порошку виручить, коли треба терміново, буквально за один день, схуднути. В цьому випадку можна прийняти ванну з додаванням 1 кг магнезії. Жир, звичайно, нікуди не піде. Ефект досягається шляхом виведення зайвої води (процедура корисна і при набряках). Але приймати ванну з магнезією можна не частіше 1 разу на місяць і тільки після консультації з лікарем!

ВІТАМІН Е

Усуває зморшки та «мішки» під очима Додайте кілька крапель 5-10% масляного розчину вітаміну Е в крем для догляду. Або нанесіть його тампоном за масажними лініями та на область «мішків». Але спочатку проведіть тест на чутливість: нанесіть краплю олії на внутрішню частину ліктьового згину і через 20 хвилин перевірте, чи немає почервоніння.

ЛІД ТА АПТЕЧНІ ТРАВИ Підвищують еластичність і тонус шкіри, усувають жирний блиск і знімають набряки Приготуйте відвар аптечних трав (наприклад, ромашки, липи, череди), остудіть його, залийте в формочку для льоду і помісти в морозилку. Вранці дістаньте 1-2 кубики та протріть ними обличчя (круговими рухами, за масажними лініями). Але майте на увазі: контакт зі шкірою не повинен перевищувати 5-10 секунд, інакше може виникнути роздратування. І ніколи не протирайте обличчя льодом в холодну погоду, незадовго до виходу на вулицю (можна обвітрити шкіру).

Джерело: moirebenok.ua

 

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost