Догори
Дати відгук

6 способів зберегти струнку фігуру після 40 років

Організм скаже вам спасибі

3 хв на прочитання18 Грудня 2022, 23:40
Поділитись:

Щоб зберігати фігуру стрункою практично без зусиль, потрібний швидкий обмін речовин. Як перезапустити метаболізм після 40 років?

Після 40 років метаболізм починає сповільнюватися і ми швидше набираємо вагу і найважче її скидаємо. Але немає жодних причин миритися з цим станом речей: ось кілька порад, які допоможуть зробити обмін речовин таким же активним, як раніше.

Робіть зарядку

Сидячий спосіб життя багато експертів вже охрестили новим курінням — шкода для здоров'я від нього точно не менша. Страждає від сидячої роботи і метаболізм: звичка проводити без руху по кілька годин поспіль уповільнить ваш обмін речовин так само якісно, ​​як звичка до фаст-фуду чи алкоголю. Візьміть за правило кожні 45 хвилин робити перерви, вставати з-за столу та робити невелику розминку: присідання, нахили, потягування – все згодиться. І обов'язково прогулюйтеся - хоча б у сусідню кімнату і назад. Організм скаже вам спасибі.

Їжте більше білка

Дробове харчування через рівні проміжки часу – відмінний спосіб скинути вагу, налагодити травлення та обмін речовин. А щоб система працювала ще швидше, додайте до кожної зі своїх трапез трохи білка: яйця на сніданок, куряче м'ясо на обід, сир на вечерю та горіхи на полудень. Дієтологи обіцяють, що цей метод дозволяє розігнати ваш обмін речовин мінімум на 10%. Не нехтуйте!

Пийте улунг та зелений чай

Але тільки в першій половині дня: у цих напоях міститься дуже багато кофеїну і чашка, випита ввечері, може перешкодити вам добре відпочити вночі. А ось випитий вранці або в обід, чай може прискорити обмін речовин на 5-7%, завдяки речовинам, що містяться в ньому, які допомагають спалювати жир інтенсивніше.

Не забудьте про чашку кави!

А точніше, дві-три: саме таку кількість напою дієтологи вважають оптимальною для тих, хто хоче схуднути без шкоди здоров'ю. Кофеїн, що міститься у каві, допомагає спалювати жир швидше. Крім того, кава - непоганий діуретик і допомагає виводити з організму зайву рідину, борючись із утворенням набряків.

Снідайте вчасно

Просто перенесіть ваш сніданок на правильний час і через кілька днів ваш обмін речовин прискориться на 15%! Правильний — це пізніше, як за півгодини після пробудження. Саме в цей проміжок наш організм налаштовується на перший прийом їжі. Якщо ми залишаємося голодними, організм може вирішити, що настали кризові часи, енергію треба економити, а не витрачати — і швидкість метаболізму сповільнюється. Не треба так.

Їжте фрукти

Про білки і злаки як перекушування вже всі знають, а ось про корисні властивості фруктів і ягід, які багаті на антиоксиданти, часто забувають. Тим часом ці речовини допомагають нормалізувати навіть збитий обмін речовин. Свіжі фрукти і ягоди як перекушування - це смачно, просто і дуже корисно. Навіть для фігури.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.