Догори
Дати відгук

6 причин пити оливкову олію вранці: наслідки вас приємно здивують

Фахівці рекомендують випивати хоча б одну столову ложку за сніданком

1 хв на прочитання25 Квітня 2024, 06:50
Корисні поради від лікаря Сніданок Корисні поради від лікаря Сніданок
Поділитись:

Неможливо переоцінити вплив сніданку на організм, який потребує вітамінів і мінералів після нічного відпочинку. Відмова від нього призводить до занепаду енергії протягом дня, знижує когнітивні здібності та призводить до порушення метаболізму.

Згідно з недавніми дослідженнями, посилити користь від їжі може звичайна оливкова олія. На думку вчених, всього одна столова ложка здатна творити чудеса.

Користь оливкової олії вранці

Покращує пам'ять

Її вживання запобігає утворенню бляшок у клітинах мозку, які нерідко призводять до розвитку хвороби Альцгеймера і ранньої деменції.

Зміцнює нервову систему

Поліфеноли в його складі благотворно впливають на імунітет, а також борються з вільними радикалами.

Стимулює метаболізм

Особливо сильно користь оливкової олії проявляється для тих, хто страждає на закрепи. Правильні жири в ній допомагають оздоровити перистальтику кишківника. За регулярного вживання здуття живота і набряки через застійні процеси вас не потурбують.

Бореться із запаленнями

За твердженням дослідників, омега-3, що містяться в олії, прискорюють перебіг запальних захворювань.

Зміцнює кістки

Безліч незамінних для здоров'я мікроелементів у ньому становлять цінність для суглобів і кісток. Дієтологи рекомендують посилювати ефект іншими продуктами з високим рівнем жирних кислот, щоб уберегти себе від артриту.

Омолоджує шкіру

Не дарма виробники нерідко додають її в креми та маски. Адже оливкова олія вирізняється антибактеріальними та протизапальними властивостями, тож почервоніння, набряки та зморшки помітно скорочуються.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я