Дослідники назвали ознаки яєць, які краще не вживати, аби не нашкодити собі.
По-перше, краще не їсти сирих. Там є незовсім корисні речовини, авидин і антитрипсин, які можуть негативно впливати на засвоєння організмом яєчного білка.
З обережністю слід поставитися і до яєць, в яких білок змішався з жовтком. Їх можна вживати, тільки якщо білок зберіг прозорість: в разі, якщо він мутний - краще облиште.
Не рекомендується також є яйця з присохлим до шкаралупи жовтком, особливо якщо він почорнів, а також яйця з тріснутою шкаралупою, оскільки вони стають уразливими перед бактеріями.
Крім того, в їжу не варто вживати яйця з цвіллю і чорними плямами, а також яйця із зародком курчати - вони можуть бути заражені кишковою паличкою, сальмонелою, стафілококом та іншими бактеріями і паразитами.
Нагадаємо, раніше ми писали, що дієтологи радять в обов'язковому порядку включати яйця в раціон. З'їдене за сніданком яйце (варене, смажене) зберігає почуття насичення, підтримує обмін речовин і допомагає контролювати тягу до їжі.