Догори
Дати відгук

6 ознак того, що потрібно терміново звернутися до кардіолога

Ці приховані симптоми повинна знати кожна жінка!

2 хв на прочитання20 Листопада 2023, 23:50
6 ознак того, що потрібно терміново негайно звернутися до кардіолога 6 ознак того, що потрібно терміново негайно звернутися до кардіолога
Поділитись:

Кожна четверта жінка старше 35 років помирає через хвороби серця. Як відзначають фахівці ВООЗ, незважаючи на те, що найвищому ризику піддаються жінки протягом перших 10 років менопаузи, хвороби серцево-судинної системи «молодіють». І уважне ставлення до свого серця варто проявляти вже в 20 років. Лікарі-кардіологи зібрали 6 ознак того, що вашому серцю потрібна термінова допомога. Не пропустіть їх!

Набряки

Якщо ви помічаєте у себе набряки ніг і особливо гомілок, зверніться до лікаря якомога швидше: це може бути проявом збоїв в роботі серцевого клапана. Накопичення рідини може сигналізувати про застійну серцеву недостатність, коли ваше серце не справляється з перекачуванням крові.

Головний біль

Сильні і регулярні головні болі-привід звернутися до лікаря, так як вони можуть віщувати інсульт або аневризму. Крім того, головний біль, особливо в поєднанні з запамороченням, може вказувати на проблеми з серцем.

Якщо ж головні болі супроводжуються слабкістю — такою, яка часто спостерігається при грипі — треба терміново бігти до кардіолога: це може свідчити про те, що серце не справляється зі своєю роботою і кров не насичена киснем в належній мірі.

Болі в шлунку

Одна з найпоширеніших причин пізньої діагностики серцевого нападу у жінок — впевненість пацієнтів у тому, що він проявляє себе болем в області серця. Між тим, болі в області шлунка, що нагадують прояв гастриту — один з найпоширеніших симптомів хвороби серця. Якщо ви часто відчуваєте печію або болі і печіння в області живота, Перевірте ваше серце. Можливо, це врятує вам життя.

Непритомність

Непритомність – прояв артеріального тиску, який різко знизився – також може бути симптомом проблем з серцем. Зокрема, таким чином може проявлятися розлад в роботі мітрального клапана. Швидше за все, вам нема про що хвилюватися, якщо напад непритомності був одиничним. Але в разі повторюваних втрат свідомості обов’язково зверніться до лікаря.

Запаморочення

Ще один симптом, який можна проігнорувати, якщо запаморочення трапляються нечасто. Але якщо вони стають регулярними, варто звернутися до лікаря: це може бути пов’язано із засміченням артерії або збоєм в роботі серцевих клапанів.

Почуття здавленості

Ще один випадок, коли прояви серцевого нападу виявляються аж ніяк не в області серця: багато пацієнтів, які пережили серцевий напад, відзначали, що задовго до нього відчували тиск в верхній частині спини. Пам’ятайте: якщо ви відчуваєте, що на верхню частину вашого тіла щось наче тисне-обов’язково зверніться до лікаря!

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Очищає кров Корисні продукти Холестерин
Є в кожному холодильнику: експерти назвали продукти, що очищають кров
1 хв на прочитання48 хвилин тому
 ГРВІ Грип та Коронавірус Статистика захворювань
За минулий тиждень на ГРВІ, грип та COVID-19 захворіло 117 937 українців, більшість — діти
1 хв на прочитання9 годин тому
Позбутися хропіння Корисні продукти Спати і висипатися
5 продуктів, які допоможуть позбутися хропіння
2 хв на прочитанняВчора
Фото ілюстративне
Тепер офіційно: використання смартфонів не призводить до раку мозку — ВООЗ
2 хв на прочитанняВчора
У Британії вперше у світі тестують на людях препарат, що може вилікувати рак шкіри
1 хв на прочитанняВчора
У США чоловік поскаржився лікарям на мігрень — причиною головного болю виявились яйця солітера в мозку
2 хв на прочитанняВчора
5 овочів, які знижують рівень поганого холестерину
2 хв на прочитанняВчора
МОЗ винесло на громадське обговорення проект порядку надання послуг з амбулаторного лікування туберкульозу на первинці
2 хв на прочитанняВчора