Догори
Дати відгук

5 спецій для тих, хто хоче тримати свою вагу під контролем

В результаті метаболізм стає краще, а ваш організм швидше перетравлює їжу.

2 хв на прочитання13 Серпня 2021, 23:45
5 спецій для тих, хто хоче тримати свою вагу під контролем 5 спецій для тих, хто хоче тримати свою вагу під контролем
Поділитись:

Недарма кажуть, що люди з підвищеним метаболізмом не повніють. У бажанні схуднути ми часто експериментуємо з різними дієтами. Правильно підібрані спеції до ваших страв допоможуть не тільки поліпшити їхній смак, але і навіть скинути пару кілограмів, так як покращують метаболізм.

 Але є ще прянощі, що впливають на правильний метаболізм і повинні бути присутніми в дієті. Розглянемо головні з них.

Каєнський перець

Хоча він дуже пекучий, зате корисний. У його складі є речовина капсаїцин, що прискорює обмін речовин. Завдяки йому температура тіла стає більше, а значить, і метаболізм підвищується. Також швидше окислюються жири в організмі, завдяки чому ви не наберете зайвих кілограмів, навіть якщо поїсте смачного м’яса.

Куркума

Це дуже корисна спеція, яка має антиоксидантні та протизапальні властивості. Вона перешкоджає розвитку хвороб серцево-судинної системи, раку, депресії, нейродегенеративних захворювань. Крім цього, куркума сприяє легкому спалюванню жиру, тому не буде зайвим додати її в свою дієту.

Імбир

Це неймовірно корисна спеція, яка прибирає неприємний запах з рота, позбавляє від нудоти і позитивно впливає на травлення. У ній міститься речовина гінгерол, що підвищує температуру тіла людини. В результаті метаболізм стає краще, а ваш організм швидше перетравлює їжу.

Кумин (Зіра)

Ця спеція допомагає впоратися з холестерином, знизити його вміст. Вживаючи її, ви зможете тримати свою вагу під контролем, не набираючи зайвих кілограмів. Додавайте спецію в м’ясні, рибні та овочеві страви, а також десерти.

Кориця

Дана спеція вважається однією з кращих для нормалізації тиску. Вона також дозволяє впоратися з холестерином і прибрати жири, які впливають на серце. Справа в тому, що кориця покращує активність інсуліну, допомагає організму легше перетравлювати цукор, він не перетворюється в жирові відкладення. Тому, додаючи її в свої страви, ви зможете утримувати вагу під контролем.

Нагадаємо, оніміння в пальцях рук або ніг: невролог розповіла про найчастіші причини цієї патології.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.