Догори
Дати відгук

5 простих правил, щоб позбутися від прищів на обличчі

«Молочка» здатна на довгий час підвищити рівень цукру у крові.

3 хв на прочитання17 Вересня 2021, 23:54
Маска Маска
Поділитись:

Особливо це є проблемою для жінок: адже і підлітковий вік пройшов, але прищі так і не перестають «сипати». Крім того не слід забувати, що триває масковий режим карантину, і це також додає проблем шкірі обличчя. 

З цією проблемою часто звертаються до фахівців, проходять довгі курси лікування або готові на дорогі процедури. А між тим, від прищів на обличчі можна позбутися, просто дотримуючись цих простих правил.

Правило № 1. Стеж за водою

Про важливість води для організму говорили вже дуже багато разів: вона виводить токсини , дає змогу поліпшити здоров'я всіх систем організму. А брак рідини тягне за собою цілий спектр проблем зі здоров'ям, зокрема, це згубно позначається на стані шкіри. Якщо ви п'єте мало води, то це може бути причиною акне, подразнень, м'язових судом і лущення на обличчі.

Правило № 2. Відмовся від «молочки»

Чи корисна лактоза для здоров'я людини — вже довгі роки намагаються з'ясувати багато фахівців. Але про те, що молоко шкідливе для стану шкіри обличчя, сперечатися не доводиться.

«Молочка» здатна на довгий час підвищити рівень цукру у крові, тим самим провокуючи гормональні зміни, за якими слідують висипання на обличчі. Деякі фахівці радять відмовитися від молочних продуктів взагалі. Але якщо вам важко це зробити, то замініть їх рослинними аналогами.

Правило № 3. Пий менше кави

Кава дає змогу підбадьоритися та має багато корисних властивостей, але у великій кількості вона може зашкодити, в тому числі шкірі. Кавові зерна містять багато специфічних органічних кислот. Вони провокують посилене вироблення шкірного себума. Тому, якщо ви будете пити дуже багато кави, то будьте готові до висипань на обличчі та інших проблем зі шкірою. Обмежтеся двома чашками напою на день.

Правило № 4. Не пропускай прийоми їжі

Ні для кого не секрет, що правильне, збалансоване харчування позитивно позначається на роботі всього організму. Дотримуючись його, ви відчуваєте себе краще, все тому, що рівень глюкози та інсуліну перебуває під постійним контролем.

Але часто трапляється так, що, через тривалі перерви між їжею, ми пів дня не їмо, а ввечері переїдаємо. Це тягне за собою різку зміну цукру в крови. Якщо часто таке практикувати, то висипання на обличчі та тілі неминучі.

Правило № 5. Стеж за балансом жирів

Корисні жири особливо необхідні для стану шкіри. Але вони бувають різні, і за їхнім балансом потрібно стежити. Наприклад, якщо в організмі рівень омега-6 жирних кислот стає вище, ніж омега-3, це загрожує початком запальних процесів в організмі, за якими слідують роздратування на обличчі й акне. Для того, щоб уникнути дисбалансу, їжте рослинні жири і включіть до раціону якомога більше білка.

До слова, недосипання призводить до підвищення артеріального тиску та надлишку ваги — кардіолог.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.