5 продуктів, які вкрай небезпечно розігрівати у мікрохвильовці
Певні продукти краще не розігрівати у мікрохвильовій печі.

Мікрохвильова піч - незамінний помічник на кухні. Вона допомагає швидко розігріти їжу, яка вже охолонула. Однак, далеко не всі продукти можна відправляти в мікрохвильову піч.
І ось які п'ять продуктів в жодному разі не можна відправляти у мікрохвильову піч, щоб розігріти.
- Гриби
В ідеалі гриби потрібно їсти відразу після приготування. Однак ми розуміємо, що це не завжди можливо зробити, тому люди змушені гріти страви з цим продуктом у мікрохвильовій печі. Але це призводить до того, що гриби стають абсолютно марними – білки в їхньому складі руйнуються, утворюються здуття та тяжкість у животі.
2. Яйця
Це справжня протеїнова бомба – яйця категорично не можна розігрівати у мікрохвильовій печі. Вся річ у тому, що підігрів такого продукту звільнятиме токсини, шкідливі для травлення людини. Крім того, при їх розігріванні відбувається виділення водяної пари. Якщо продукт знаходиться в оболонці, створюється внутрішній тиск, який може призвести до вибуху. При цьому не завжди яйця вибухають у мікрохвильовій печі. Можливе таке й у момент, коли їх уже дістали.
3. Яловичина
Розігрівати в мікрохвильовій печі яловичину – це підвищення вмісту канцерогену. До того ж змінюється структура молекул протеїнів, жирів, вітамінів у продукті.
4. Курка
Слід зазначити, що розігрівати в мікрохвильовій печі білкові продукти в принципі не варто. Це стосується і курячого м’яса, зокрема. Його білкова структура змінюється, що може спричинити розлад шлунка. Гріти потрібно так, щоб м’ясо було теплим рівномірно всередині та зовні, а мікрохвильова піч не дозволяє такого зробити. В результаті неправильна структура позбавляє продукту будь-якої цінності та призводить до проблем із травною системою.
5. Картопля
Тут також не все так гладко, як може здатися. Картопля буде інакше засвоюватися після того, як ви її розігріли в мікрохвильовій печі. Крохмаль розпадається і призводить до відкладення жирів. Тому краще їсти її холодною або гріти в духовці.
Свіжі новини на GreenPost.ua
Актуально
Більше з розділу Здоров'я

Чому японські атлети виступають в уніформі, що блокує інфрачервоне випромінювання
1 хв на прочитання9 годин тому

Воші атакують: у Кривому Розі зафіксували спалах педикульозу
2 хв на прочитання14 годин тому

День музичної йоги: гармонія тіла та душі в ритмах мелодії
2 хв на прочитання14 годин тому

Магнітні бурі у вівторок, 26 серпня: прогноз та поради
1 хв на прочитанняВчора
Обережно, гаряче! Споживання гарячих напоїв може підвищити ризик раку — дослідження
2 хв на прочитанняВчора
Чума повертається, цього разу до Каліфорнії
2 хв на прочитанняВчора
Часто позіхаєте? Це може бути симптомом серйозних проблем зі здоров’ям
2 хв на прочитанняВчора
Європа б’є історичні рекорди із спалахів вірусів, що переносяться комарами
2 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost

Уряд дозволив чоловікам 18-22 років виїзд за кордон
1 хв на прочитаннягодина тому

Поліція викрила шахраїв, що намагалися заволодіти землею кіностудії Довженка
1 хв на прочитання2 години тому

На Закарпатті є таємна лагуна з бірюзовою водою
1 хв на прочитання3 години тому

У порту Гамбурга сталася масштабна пожежа: є постраждалі
1 хв на прочитання3 години тому
П'ять рідкісних автомобілів з аукціонів США, які будуть у тренді в 2026 році
3 хв на прочитання4 години тому
Кабмін хоче в 10 разів збільшити штрафи за відключення світла
2 хв на прочитання5 годин тому
Зміна клімату та вулкани: як Антарктида ховає вогняну загрозу
2 хв на прочитання6 годин тому
Здоров’я ґрунту: експерт назвав головний критерій збору врожаю картоплі
1 хв на прочитання7 годин тому