5 продуктів, які вкрай небезпечно розігрівати у мікрохвильовці
Певні продукти краще не розігрівати у мікрохвильовій печі.
Продукти які в жодному разі не можна відправляти у мікрохвильову пічМікрохвильова піч - незамінний помічник на кухні. Вона допомагає швидко розігріти їжу, яка вже охолонула. Однак, далеко не всі продукти можна відправляти в мікрохвильову піч.
І ось які п'ять продуктів в жодному разі не можна відправляти у мікрохвильову піч, щоб розігріти.
- Гриби
В ідеалі гриби потрібно їсти відразу після приготування. Однак ми розуміємо, що це не завжди можливо зробити, тому люди змушені гріти страви з цим продуктом у мікрохвильовій печі. Але це призводить до того, що гриби стають абсолютно марними – білки в їхньому складі руйнуються, утворюються здуття та тяжкість у животі.
2. Яйця
Це справжня протеїнова бомба – яйця категорично не можна розігрівати у мікрохвильовій печі. Вся річ у тому, що підігрів такого продукту звільнятиме токсини, шкідливі для травлення людини. Крім того, при їх розігріванні відбувається виділення водяної пари. Якщо продукт знаходиться в оболонці, створюється внутрішній тиск, який може призвести до вибуху. При цьому не завжди яйця вибухають у мікрохвильовій печі. Можливе таке й у момент, коли їх уже дістали.
3. Яловичина
Розігрівати в мікрохвильовій печі яловичину – це підвищення вмісту канцерогену. До того ж змінюється структура молекул протеїнів, жирів, вітамінів у продукті.
4. Курка
Слід зазначити, що розігрівати в мікрохвильовій печі білкові продукти в принципі не варто. Це стосується і курячого м’яса, зокрема. Його білкова структура змінюється, що може спричинити розлад шлунка. Гріти потрібно так, щоб м’ясо було теплим рівномірно всередині та зовні, а мікрохвильова піч не дозволяє такого зробити. В результаті неправильна структура позбавляє продукту будь-якої цінності та призводить до проблем із травною системою.
5. Картопля
Тут також не все так гладко, як може здатися. Картопля буде інакше засвоюватися після того, як ви її розігріли в мікрохвильовій печі. Крохмаль розпадається і призводить до відкладення жирів. Тому краще їсти її холодною або гріти в духовці.
Свіжі новини на GreenPost.ua
Більше з розділу Здоров'я
Світ без свинцю: як захистити дітей від невидимого токсину
2 хв на прочитання9 годин тому
Кістки, що тримають життя: чому важливо пам’ятати про профілактику остеопорозу
2 хв на прочитання10 годин тому
Коли тіло кричить, а система мовчить: світ говорить про біль, який не можна ігнорувати
2 хв на прочитання12 годин тому
Ті, хто рятують там, де інші тікають: 19 жовтня світ вшановує гуманітарних працівників
4 хв на прочитанняВчора
Всесвітній день боротьби з раком молочної залози: коли профілактика сильніша за діагноз
2 хв на прочитанняВчора
Чи рухаєтесь ви до цілей, які собі поставили? День «Оціни своє життя»
2 хв на прочитанняВчора
Чесно про здоров’я, підтримку і життя після репродуктивного віку
3 хв на прочитання18 Жовтня 2025
В Україні бракує вакцин проти грипу: чого очікувати
2 хв на прочитання17 Жовтня 2025
Більше з GreenPost
Нелегальні АЗС: податковий комітет вимагатиме реакції від правоохоронців
1 хв на прочитання33 хвилини тому
Уряд кидає резерви на захист критичної інфраструктури від атак
2 хв на прочитаннягодина тому
Іспанія надасть Україні 70 генераторів для зміцнення енергостійкості перед зимою
1 хв на прочитання3 години тому
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на вівторок, 21 жовтня 2025 року
5 хв на прочитання6 годин тому
Два закарпатські села увійшли до переліку кращих в світі для туризму
1 хв на прочитанняВчора
В Україні оновлять правила роздільного збору відходів
1 хв на прочитанняВчора
До "Вернадського" повернулися пінгвіни (ФОТО)
1 хв на прочитанняВчора
В Україні розроблено пілотний проєкт вуглецевих сертифікатів
1 хв на прочитанняВчора

