5 продуктів, які вкрай небезпечно розігрівати у мікрохвильовці
Певні продукти краще не розігрівати у мікрохвильовій печі.

Мікрохвильова піч - незамінний помічник на кухні. Вона допомагає швидко розігріти їжу, яка вже охолонула. Однак, далеко не всі продукти можна відправляти в мікрохвильову піч.
І ось які п'ять продуктів в жодному разі не можна відправляти у мікрохвильову піч, щоб розігріти.
- Гриби
В ідеалі гриби потрібно їсти відразу після приготування. Однак ми розуміємо, що це не завжди можливо зробити, тому люди змушені гріти страви з цим продуктом у мікрохвильовій печі. Але це призводить до того, що гриби стають абсолютно марними – білки в їхньому складі руйнуються, утворюються здуття та тяжкість у животі.
2. Яйця
Це справжня протеїнова бомба – яйця категорично не можна розігрівати у мікрохвильовій печі. Вся річ у тому, що підігрів такого продукту звільнятиме токсини, шкідливі для травлення людини. Крім того, при їх розігріванні відбувається виділення водяної пари. Якщо продукт знаходиться в оболонці, створюється внутрішній тиск, який може призвести до вибуху. При цьому не завжди яйця вибухають у мікрохвильовій печі. Можливе таке й у момент, коли їх уже дістали.
3. Яловичина
Розігрівати в мікрохвильовій печі яловичину – це підвищення вмісту канцерогену. До того ж змінюється структура молекул протеїнів, жирів, вітамінів у продукті.
4. Курка
Слід зазначити, що розігрівати в мікрохвильовій печі білкові продукти в принципі не варто. Це стосується і курячого м’яса, зокрема. Його білкова структура змінюється, що може спричинити розлад шлунка. Гріти потрібно так, щоб м’ясо було теплим рівномірно всередині та зовні, а мікрохвильова піч не дозволяє такого зробити. В результаті неправильна структура позбавляє продукту будь-якої цінності та призводить до проблем із травною системою.
5. Картопля
Тут також не все так гладко, як може здатися. Картопля буде інакше засвоюватися після того, як ви її розігріли в мікрохвильовій печі. Крохмаль розпадається і призводить до відкладення жирів. Тому краще їсти її холодною або гріти в духовці.
Свіжі новини на GreenPost.ua
Більше з розділу Здоров'я

Ми дбаємо про улюбленців більше, ніж про себе
2 хв на прочитанняВчора

Кінець мобінгу на роботі: Зеленський підписав закон про захист працівників від цькування
2 хв на прочитанняВчора

У Румунії автобус із понад 50 українцями потрапив у ДТП: є постраждалі
1 хв на прочитанняВчора

Нова ера ферментів: алгоритм створює білки з небаченою ефективністю
3 хв на прочитанняВчора
Безпека на воді — як діяти у надзвичайній ситуації на водоймі
4 хв на прочитанняВчора
Ранок із кавою, вечір без зору? Дані нового дослідження
3 хв на прочитанняВчора
Коли відпочинок шкодить — шкода денного сну, про яку варто знати
4 хв на прочитанняВчора
Як спина тримає світ: день боротьби зі сколіозом
6 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost

Гранітне полотно саду: стильний ландшафт із декоративним камінням (ФОТО)
3 хв на прочитання2 години тому

Країни Балтії скасовують заборону на міни: Європа готується до війни
4 хв на прочитання3 години тому

Коли почуття вимагають сцени: любовний гороскоп на вівторок, 1 липня
3 хв на прочитанняВчора

На Житомирщині викрили ділків, які продавали фальсифікат
1 хв на прочитанняВчора
«Час рухатись»: Грем заявив про згоду Трампа щодо санкцій проти РФ
3 хв на прочитанняВчора
Під ковпаком газу. У 2025 році Німеччина закупила російський ЗПГ на €2 млрд
3 хв на прочитанняВчора
Що зміниться в українських розетках з 1 липня і чи варто хвилюватися
1 хв на прочитанняВчора
Водопостачання за стандартами ЄС: профільний комітет Ради підтримав урядовий законопроєкт
1 хв на прочитанняВчора