5 продуктів, які вкрай небезпечно розігрівати у мікрохвильовці
Певні продукти краще не розігрівати у мікрохвильовій печі.

Мікрохвильова піч - незамінний помічник на кухні. Вона допомагає швидко розігріти їжу, яка вже охолонула. Однак, далеко не всі продукти можна відправляти в мікрохвильову піч.
І ось які п'ять продуктів в жодному разі не можна відправляти у мікрохвильову піч, щоб розігріти.
- Гриби
В ідеалі гриби потрібно їсти відразу після приготування. Однак ми розуміємо, що це не завжди можливо зробити, тому люди змушені гріти страви з цим продуктом у мікрохвильовій печі. Але це призводить до того, що гриби стають абсолютно марними – білки в їхньому складі руйнуються, утворюються здуття та тяжкість у животі.
2. Яйця
Це справжня протеїнова бомба – яйця категорично не можна розігрівати у мікрохвильовій печі. Вся річ у тому, що підігрів такого продукту звільнятиме токсини, шкідливі для травлення людини. Крім того, при їх розігріванні відбувається виділення водяної пари. Якщо продукт знаходиться в оболонці, створюється внутрішній тиск, який може призвести до вибуху. При цьому не завжди яйця вибухають у мікрохвильовій печі. Можливе таке й у момент, коли їх уже дістали.
3. Яловичина
Розігрівати в мікрохвильовій печі яловичину – це підвищення вмісту канцерогену. До того ж змінюється структура молекул протеїнів, жирів, вітамінів у продукті.
4. Курка
Слід зазначити, що розігрівати в мікрохвильовій печі білкові продукти в принципі не варто. Це стосується і курячого м’яса, зокрема. Його білкова структура змінюється, що може спричинити розлад шлунка. Гріти потрібно так, щоб м’ясо було теплим рівномірно всередині та зовні, а мікрохвильова піч не дозволяє такого зробити. В результаті неправильна структура позбавляє продукту будь-якої цінності та призводить до проблем із травною системою.
5. Картопля
Тут також не все так гладко, як може здатися. Картопля буде інакше засвоюватися після того, як ви її розігріли в мікрохвильовій печі. Крохмаль розпадається і призводить до відкладення жирів. Тому краще їсти її холодною або гріти в духовці.
Свіжі новини на GreenPost.ua
Більше з розділу Здоров'я

Кір, ковід, грип. Чи очікувати сплеску захворювань найближчим часом?
8 хв на прочитання8 годин тому

«Чари голки»: акупунктура допомагає літнім людям із хронічним болем у спині
2 хв на прочитанняВчора

Проєкт бюджету-2026: пріоритет на оборону, соціальний захист та підтримку ветеранів
2 хв на прочитанняВчора

«Зернятко солі» смерті: як Європа готується до кризи фентанілу
3 хв на прочитанняВчора
Чому жінки частіше помирають від серцевих нападів, ніж чоловіки?
2 хв на прочитанняВчора
«Синдром розбитого серця» тепер можна вилікувати — дослідження
3 хв на прочитанняВчора
Чому жінки відмовляються від гормональних таблеток?
3 хв на прочитанняВчора
П’ять щоденних звичок, які шкодять вашому серцю, і про які ви могли не знати
3 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost

На Київщині відновили зрошення на площі понад 1 тис. га завдяки інвестиціям США
1 хв на прочитання20 хвилин тому

У Норвегії успішно протестували літак ALIA на маршруті Ставангер-Берген
1 хв на прочитаннягодина тому

Чому осіннє спалювання листя несе смертельну загрозу для здоров’я
1 хв на прочитання2 години тому

Гороскоп для всіх знаків зодіаку на 17 вересня 2025 року
4 хв на прочитання3 години тому
«Укрпошта» на межі дефолту: уряд оцінив ризики та необхідну докапіталізацію
2 хв на прочитання4 години тому
Україна стане центром Всесвітнього дня прибирання 2025 року
2 хв на прочитання5 годин тому
Опалювальний сезон: Уряд зробить обов'язковим встановлення індивідуальних теплових пунктів
1 хв на прочитання6 годин тому
"Карпатські мінеральні води" побудують на Львівщині новий завод
1 хв на прочитання7 годин тому