5 продуктів, які вкрай небезпечно розігрівати у мікрохвильовці
Певні продукти краще не розігрівати у мікрохвильовій печі.
Продукти які в жодному разі не можна відправляти у мікрохвильову пічМікрохвильова піч - незамінний помічник на кухні. Вона допомагає швидко розігріти їжу, яка вже охолонула. Однак, далеко не всі продукти можна відправляти в мікрохвильову піч.
І ось які п'ять продуктів в жодному разі не можна відправляти у мікрохвильову піч, щоб розігріти.
- Гриби
В ідеалі гриби потрібно їсти відразу після приготування. Однак ми розуміємо, що це не завжди можливо зробити, тому люди змушені гріти страви з цим продуктом у мікрохвильовій печі. Але це призводить до того, що гриби стають абсолютно марними – білки в їхньому складі руйнуються, утворюються здуття та тяжкість у животі.
2. Яйця
Це справжня протеїнова бомба – яйця категорично не можна розігрівати у мікрохвильовій печі. Вся річ у тому, що підігрів такого продукту звільнятиме токсини, шкідливі для травлення людини. Крім того, при їх розігріванні відбувається виділення водяної пари. Якщо продукт знаходиться в оболонці, створюється внутрішній тиск, який може призвести до вибуху. При цьому не завжди яйця вибухають у мікрохвильовій печі. Можливе таке й у момент, коли їх уже дістали.
3. Яловичина
Розігрівати в мікрохвильовій печі яловичину – це підвищення вмісту канцерогену. До того ж змінюється структура молекул протеїнів, жирів, вітамінів у продукті.
4. Курка
Слід зазначити, що розігрівати в мікрохвильовій печі білкові продукти в принципі не варто. Це стосується і курячого м’яса, зокрема. Його білкова структура змінюється, що може спричинити розлад шлунка. Гріти потрібно так, щоб м’ясо було теплим рівномірно всередині та зовні, а мікрохвильова піч не дозволяє такого зробити. В результаті неправильна структура позбавляє продукту будь-якої цінності та призводить до проблем із травною системою.
5. Картопля
Тут також не все так гладко, як може здатися. Картопля буде інакше засвоюватися після того, як ви її розігріли в мікрохвильовій печі. Крохмаль розпадається і призводить до відкладення жирів. Тому краще їсти її холодною або гріти в духовці.
Свіжі новини на GreenPost.ua
Більше з розділу Здоров'я
Від магнетрону до радарів до розігріву вечері: святкуємо день мікрохвильовки
2 хв на прочитання10 годин тому
Донор із Черкас після смерті врятував чотирьох пацієнтів
1 хв на прочитання04 Грудня 2025
Україна має найвищі показники смертності у світі
1 хв на прочитання04 Грудня 2025
Лептоспіроз на Черкащині: підтверджено два випадки захворювання
1 хв на прочитання04 Грудня 2025
Ще сімох викрадених українських дітей вдалося возз'єднати з родинами
2 хв на прочитання04 Грудня 2025
Державний бюджет-2026: фінансування медицини збільшено на 38,8 млрд грн
2 хв на прочитання04 Грудня 2025
Чому моряки в Україні особливо вразливі до торгівлі людьми та де отримати допомогу
3 хв на прочитання03 Грудня 2025
Жертва дитячого шлюбу та насильства в Ірані: Жінці загрожує страта за смерть жорстокого чоловіка
2 хв на прочитання03 Грудня 2025
Більше з GreenPost
Українські АЕС знизили потужність, запроваджені аварійні відключення
1 хв на прочитання2 години тому
Гороскоп для всіх знаків Зодіаку на неділю, 7 грудня 2025 року
10 хв на прочитання4 години тому
Захисний екран Чорнобильської АЕС втратив основну функцію безпеки через удар дрона — МАГАТЕ
1 хв на прочитання5 годин тому
У Кривому Розі через ракетний удар та гідроудари вийшли з ладу котельні
1 хв на прочитання7 годин тому
День Збройних Сил України: сила, вистраждана війною
2 хв на прочитання8 годин тому
Від піжами до перемоги: що просити у святого Миколая
4 хв на прочитанняВчора
Україна та Велика Британія співпрацюють в сфері геології, готуючи родовища до аукціонів
2 хв на прочитанняВчора
Три громади Львівщини розпочали пілотний проєкт з розвитку інноваційного використання біогазу
3 хв на прочитанняВчора

