5 продуктів, які вкрай небезпечно розігрівати у мікрохвильовці
Певні продукти краще не розігрівати у мікрохвильовій печі.
Продукти які в жодному разі не можна відправляти у мікрохвильову пічМікрохвильова піч - незамінний помічник на кухні. Вона допомагає швидко розігріти їжу, яка вже охолонула. Однак, далеко не всі продукти можна відправляти в мікрохвильову піч.
І ось які п'ять продуктів в жодному разі не можна відправляти у мікрохвильову піч, щоб розігріти.
- Гриби
В ідеалі гриби потрібно їсти відразу після приготування. Однак ми розуміємо, що це не завжди можливо зробити, тому люди змушені гріти страви з цим продуктом у мікрохвильовій печі. Але це призводить до того, що гриби стають абсолютно марними – білки в їхньому складі руйнуються, утворюються здуття та тяжкість у животі.
2. Яйця
Це справжня протеїнова бомба – яйця категорично не можна розігрівати у мікрохвильовій печі. Вся річ у тому, що підігрів такого продукту звільнятиме токсини, шкідливі для травлення людини. Крім того, при їх розігріванні відбувається виділення водяної пари. Якщо продукт знаходиться в оболонці, створюється внутрішній тиск, який може призвести до вибуху. При цьому не завжди яйця вибухають у мікрохвильовій печі. Можливе таке й у момент, коли їх уже дістали.
3. Яловичина
Розігрівати в мікрохвильовій печі яловичину – це підвищення вмісту канцерогену. До того ж змінюється структура молекул протеїнів, жирів, вітамінів у продукті.
4. Курка
Слід зазначити, що розігрівати в мікрохвильовій печі білкові продукти в принципі не варто. Це стосується і курячого м’яса, зокрема. Його білкова структура змінюється, що може спричинити розлад шлунка. Гріти потрібно так, щоб м’ясо було теплим рівномірно всередині та зовні, а мікрохвильова піч не дозволяє такого зробити. В результаті неправильна структура позбавляє продукту будь-якої цінності та призводить до проблем із травною системою.
5. Картопля
Тут також не все так гладко, як може здатися. Картопля буде інакше засвоюватися після того, як ви її розігріли в мікрохвильовій печі. Крохмаль розпадається і призводить до відкладення жирів. Тому краще їсти її холодною або гріти в духовці.
Свіжі новини на GreenPost.ua
Більше з розділу Здоров'я
Нова зброя проти раку: бактерії японських деревних жаб демонструють феноменальну ефективність
2 хв на прочитаннягодина тому
Кабінет Міністрів оновив процедуру перевірки лікарняних
2 хв на прочитання2 години тому
Регулярне обстеження на туберкульоз є життєво необхідним для людей з ВІЛ
2 хв на прочитанняВчора
Що робити, якщо розбився ртутний термометр: інструкція від ДСНС
2 хв на прочитанняВчора
Землю накриває потужна магнітна буря: прогноз на 19–20 грудня
2 хв на прочитанняВчора
Відпочинок і здоров'я: користь класичного масажу для всього тіла
3 хв на прочитанняВчора
Здоров’я починається з води: як навчитися пити достатньо рідини без цукру
2 хв на прочитання18 Грудня 2025
В Україну надійшло 70 тисяч доз вакцини ПЕНТА-Hib: захист від 5 хвороб одним щепленням
2 хв на прочитання17 Грудня 2025
Більше з GreenPost
Уряд оновив пріоритети Фонду енергоефективності
2 хв на прочитання4 години тому
Зелений щит фасадів: у Львові запровадили офіційний облік ліан та витких рослин
1 хв на прочитанняВчора
Хрестини та Буковель за кошти робітників: викрито схему розтрати у профспілках газової галузі
1 хв на прочитанняВчора
Новорічні ялинки в Одесі: результати перевірок на законність походження
1 хв на прочитанняВчора
Масована атака на Одещину: траса Одеса-Рені заблокована, тисячі людей без світла та тепла
2 хв на прочитанняВчора
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на 20 грудня 2025 року
3 хв на прочитанняВчора
Ситуація на кордоні: ПП «Паланка» частково відновив роботу, але рух на Одесу обмежено
2 хв на прочитанняВчора
День вічнозелених рослин і важливий урок із Грузії
2 хв на прочитанняВчора

