5 продуктів, які вкрай небезпечно розігрівати у мікрохвильовці
Певні продукти краще не розігрівати у мікрохвильовій печі.

Мікрохвильова піч - незамінний помічник на кухні. Вона допомагає швидко розігріти їжу, яка вже охолонула. Однак, далеко не всі продукти можна відправляти в мікрохвильову піч.
І ось які п'ять продуктів в жодному разі не можна відправляти у мікрохвильову піч, щоб розігріти.
- Гриби
В ідеалі гриби потрібно їсти відразу після приготування. Однак ми розуміємо, що це не завжди можливо зробити, тому люди змушені гріти страви з цим продуктом у мікрохвильовій печі. Але це призводить до того, що гриби стають абсолютно марними – білки в їхньому складі руйнуються, утворюються здуття та тяжкість у животі.
2. Яйця
Це справжня протеїнова бомба – яйця категорично не можна розігрівати у мікрохвильовій печі. Вся річ у тому, що підігрів такого продукту звільнятиме токсини, шкідливі для травлення людини. Крім того, при їх розігріванні відбувається виділення водяної пари. Якщо продукт знаходиться в оболонці, створюється внутрішній тиск, який може призвести до вибуху. При цьому не завжди яйця вибухають у мікрохвильовій печі. Можливе таке й у момент, коли їх уже дістали.
3. Яловичина
Розігрівати в мікрохвильовій печі яловичину – це підвищення вмісту канцерогену. До того ж змінюється структура молекул протеїнів, жирів, вітамінів у продукті.
4. Курка
Слід зазначити, що розігрівати в мікрохвильовій печі білкові продукти в принципі не варто. Це стосується і курячого м’яса, зокрема. Його білкова структура змінюється, що може спричинити розлад шлунка. Гріти потрібно так, щоб м’ясо було теплим рівномірно всередині та зовні, а мікрохвильова піч не дозволяє такого зробити. В результаті неправильна структура позбавляє продукту будь-якої цінності та призводить до проблем із травною системою.
5. Картопля
Тут також не все так гладко, як може здатися. Картопля буде інакше засвоюватися після того, як ви її розігріли в мікрохвильовій печі. Крохмаль розпадається і призводить до відкладення жирів. Тому краще їсти її холодною або гріти в духовці.
Свіжі новини на GreenPost.ua
Більше з розділу Здоров'я

Зростає кількість раку у молоді — що спричиняє рак до 50 років
5 хв на прочитання58 хвилин тому

Зуби старіють разом з нами. Як зберегти молодість ротової порожнини
6 хв на прочитання7 годин тому

Німеччина розпочинає масштабне розслідування заходів проти COVID-19
1 хв на прочитанняВчора

Мінітістечко за $400 млн: режисерка «Сутінків» розповіла про сексизм у Голлівуді
2 хв на прочитанняВчора
Лазерна оборона: китайці створюють «Зоряні війни» проти комарів
5 хв на прочитанняВчора
Українські водойми атакує паразит — що важливо знати кожному
4 хв на прочитанняВчора
Щеплення на випередження: Україна безоплатно вакцинуватиме дівчат від ВПЛ
3 хв на прочитанняВчора
Розрив трахеї у 3-річної дитини: на Волині анестезіологу повідомили про підозру в недбалості
1 хв на прочитання09 Липня 2025
Більше з GreenPost

Альфа-самці — вигадка? У приматів усе складніше
4 хв на прочитаннягодина тому

Сад оживає вночі: чарівні лійки зі світлом створять казкову атмосферу на вашому подвір'ї (ФОТО)
2 хв на прочитання7 годин тому

Секрет соковитої та ніжної курки - все про маринування та правильне приготування
2 хв на прочитанняВчора

На Закарпатті підрядника викрили на розкраданні 8,4 млн грн під час ремонту дороги державного значення
1 хв на прочитанняВчора
Названо офіційну причину блекауту, що знеструмив шосту частину Чехії
2 хв на прочитанняВчора
БЕБ завершило розслідування щодо екс-посадовців «Київпастрансу»
1 хв на прочитанняВчора
Осетрові на межі зникнення, їх виявляють лише за слідами ДНК у воді Дунаю
2 хв на прочитанняВчора
Родина екзотичних патагонських мар вперше дала потомство (ФОТО)
1 хв на прочитанняВчора