5 найсмачніших рецептів з кабачків: прості та швидкі в приготуванні

4 хв на прочитання30 Серпня 2023, 13:35

Кабачки у духовці, рецептами яких ми поділимося, точно здивують. 

Поки пора кабачків не добігла кінця, пропонуємо насолодитися корисними стравами з цього овочу. 

Кабачки у духовці, рецептами яких ми поділимося, тебе здивують. І доведуть, що з кабачків можна приготувати будь-які страви: і вегетаріанські, і м’ясні, і навіть десерти.

Зелений омлет у духовці з кабачками та сиром

Інгредієнти: 

Як готувати: 

  1. Помий кабачки і наріж кубиками. Посоли, поперчи та додай улюблені спеції.
  2. Додай дрібно нарізану зелень.
  3. Змішай яйця і гірчицю зі сметаною, зби до однорідності і додай все в кабачкову суміш. Добре перемішай. 
  4. Виклади все у форму для запікання, змащену вершковим маслом. Зверху виклади нарізану моцарелу.
  5. Запікайте кабачки в духовці 30-40 хвилин при температурі 190 градусів. Коли з’явиться рум’яна скоринка, можна виймати із духовки. 

Закуска з кабачків у сирному паніровці

Інгредієнти: 

Як готувати: 

  1. Помий і розріж кабачки вздовж. Поли маслом і все перемішай.
  2. Змішай всі спеції в маленькій мисці і посип цим кабачки. Добре перемішай, щоб спеції обволікали кабачки рівномірно. 
  3. Змішай в окремій мисці дрібно натертий сир та вівсяне борошно. Обкатай у цій паніровці кабачки і викласти на лист, вистелений пергаментом. 
  4. Запікайте кабачки в духовці при 200 градусах 15-20 хвилин.

Яєчні мафіни з шинкою та кабачками

Інгредієнти: 

Як готувати:

  1. Форми для кексів змасти маслом. 
  2. Наріжте тонкими довгими смужками кабачки, розріж їх навпіл. Виклади отримані слайси на дно та стінки кожної форми.
  3. Шинку наріж невеликими кубиками, а помідори — кружальцями. Розклади інгредієнти по кошиках із кабачків.
  4. Яйця зби віночком разом з йогуртом, дрібно нарубаною зеленню і спеціями до отримання однорідної маси. 
  5. Залий яєчну суміш у форми для кексів та посип тертим сиром. 
  6. Випікай кабачки в духовці 30 хвилин|мінути| при температурі 200 градусів.

Роли з кабачків з куркою та томатним соусом

Інгредієнти: 

Як готувати: 

  1. Розтопити в сковороді масло на середньому вогні, викласти подрібнений часник і зелень і обсмажувати близько 30 секунд. Додай томатну пасту і дочекайся, поки все залякається. Зніміть з вогню. 
  2. Частиною соусу змасти дно форми для запікання. 
  3. Наріж кабачки довгими тонкими смужками. Поклади на стіл два таких слайси паралельно, щоб їхні краї трохи заходили один на одного. 
  4. Змасти прямокутник, що вийшов томатним соусом, посип подрібненою куркою і моцареллою. Загорни рулетиком і постав у форму. Повтори те саме з рештою кабачків.
  5. Коли всі рулетики будуть виставлені, полів залишками соусу та посип тертим пармезаном. 
  6. Запікайте кабачки в духовці при температурі 190 градусів близько 30 хвилин
Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: