Ольга Шевченко4 хв на прочитання30 Серпня 2023, 13:35
Поки пора кабачків не добігла кінця, пропонуємо насолодитися корисними стравами з цього овочу.
Кабачки у духовці, рецептами яких ми поділимося, тебе здивують. І доведуть, що з кабачків можна приготувати будь-які страви: і вегетаріанські, і м’ясні, і навіть десерти.
Зелений омлет у духовці з кабачками та сиром
Інгредієнти:
- Кабачки — 3 шт.
- Петрушка — 50 г
- Шпинат — 50 г
- Сметана — 4 ст. л.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Куряче яйце — 2 шт.
- Моцарела — 150 г
- Сіль, перець — за смаком
- Спеції — за смаком
Як готувати:
- Помий кабачки і наріж кубиками. Посоли, поперчи та додай улюблені спеції.
- Додай дрібно нарізану зелень.
- Змішай яйця і гірчицю зі сметаною, зби до однорідності і додай все в кабачкову суміш. Добре перемішай.
- Виклади все у форму для запікання, змащену вершковим маслом. Зверху виклади нарізану моцарелу.
- Запікайте кабачки в духовці 30-40 хвилин при температурі 190 градусів. Коли з’явиться рум’яна скоринка, можна виймати із духовки.
Закуска з кабачків у сирному паніровці
Інгредієнти:
- Кабачки 1 кг
- Копчена паприка — за смаком
- Куркума — за смаком
- Сіль за смаком
- Сушений гранульований часник — за смаком
- Твердий сир — 300 г
- Вівсяне борошно (мелені пластівці) — 2 ст.л.
- Оливкова олія — 3 ст.л.
Як готувати:
- Помий і розріж кабачки вздовж. Поли маслом і все перемішай.
- Змішай всі спеції в маленькій мисці і посип цим кабачки. Добре перемішай, щоб спеції обволікали кабачки рівномірно.
- Змішай в окремій мисці дрібно натертий сир та вівсяне борошно. Обкатай у цій паніровці кабачки і викласти на лист, вистелений пергаментом.
- Запікайте кабачки в духовці при 200 градусах 15-20 хвилин.
Яєчні мафіни з шинкою та кабачками
Інгредієнти:
- Кабачки — 2 шт.
- Шинка — 100 г
- Помідори чері — 70 г
- Яйця — 8 шт.
- Йогурт без добавок — 100 мл
- Твердий сир — 200 г
- Рослинна олія — 2 ст.л.
- Сіль, перець — за смаком
- Зелень на вибір — 50 г
Як готувати:
- Форми для кексів змасти маслом.
- Наріжте тонкими довгими смужками кабачки, розріж їх навпіл. Виклади отримані слайси на дно та стінки кожної форми.
- Шинку наріж невеликими кубиками, а помідори — кружальцями. Розклади інгредієнти по кошиках із кабачків.
- Яйця зби віночком разом з йогуртом, дрібно нарубаною зеленню і спеціями до отримання однорідної маси.
- Залий яєчну суміш у форми для кексів та посип тертим сиром.
- Випікай кабачки в духовці 30 хвилин|мінути| при температурі 200 градусів.
Роли з кабачків з куркою та томатним соусом
Інгредієнти:
- Кабачки — 3 шт.
- Вершкове масло — 50 г
- Часник — 2-3 зубчики
- Томатна паста — 500 мл
- Пармезан — 80 г
- Лимон — 1 шт.
- кілька гілочок петрушки;
- Сіль за смаком;
- мелений чорний перець — за смаком;
- Відварена курка — 250 г
- Моцарелла — 300 г
- Петрушка — 50 г
Як готувати:
- Розтопити в сковороді масло на середньому вогні, викласти подрібнений часник і зелень і обсмажувати близько 30 секунд. Додай томатну пасту і дочекайся, поки все залякається. Зніміть з вогню.
- Частиною соусу змасти дно форми для запікання.
- Наріж кабачки довгими тонкими смужками. Поклади на стіл два таких слайси паралельно, щоб їхні краї трохи заходили один на одного.
- Змасти прямокутник, що вийшов томатним соусом, посип подрібненою куркою і моцареллою. Загорни рулетиком і постав у форму. Повтори те саме з рештою кабачків.
- Коли всі рулетики будуть виставлені, полів залишками соусу та посип тертим пармезаном.
- Запікайте кабачки в духовці при температурі 190 градусів близько 30 хвилин