Догори
Дати відгук

5 джерел вуглеводів, які допомагають нормалізувати артеріальний тиск

Їх споживання дає ефект профілактики відкладень холестерину в артеріях і судинах, завдяки чому нормалізується артеріальний тиск

2 хв на прочитання02 Вересня 2022, 23:50
Поділитись:

Включивши до раціону певні вуглеводи, ви підвищите вміст поживних речовин у своєму щоденному меню, – це допоможе організму підтримувати здоровий рівень артеріального тиску.

Коли в людини виявляють підвищений тиск, зазвичай йому рекомендують обмежувати споживання натрію (солі). Але хоча зменшення кількості солі, що з’їдається, є гарною ідеєю, існують і інші рішення, які допомагають нормалізувати артеріальний тиск. Досить, що дієта DASH, спеціально розроблена для оздоровлення серцево-судинної системи та нормалізації показників АТ, передбачає активне споживання вуглеводних продуктів.

Ось 5 джерел вуглеводів, що рекомендуються медиками для покращення показників артеріального тиску.

Банани. Кардіологи радять людям із артеріальним тиском вище 120/80 збільшити споживання калію з їжею. Банани – один із найкращих постачальників цього мінералу.

Квасоля. Містить деякі натуральні вуглеводи, а також рослинний білок, вітаміни та мінерали, у тому числі магній, що підтримує здоровий кров’яний тиск. Розчинна та нерозчинна клітковина, у тому числі резистентний крохмаль, що природно міститься у квасолі, також сприяють контролю артеріального тиску, недопущенню його перепадів та деякому зниженню показників АТ.

Йогурт. Натуральний йогурт природним чином містить три корисні мінерали, що підтримують здоровий артеріальний тиск: кальцій, магній та калій. Пробіотики, присутні у йогурті, можуть грати окрему роль зниження артеріального тиску з допомогою свого позитивного на кишковий мікробіом.

Фініки. Це натуральне джерело вуглеводів є гарною альтернативою штучним солодощам промислового виробництва, а як додатковий бонус вживання фініків допомагає підтримувати здоровий кров’яний тиск. З ними організм отримує багато «серцевих» мінералів – калію та магнію.

Овес. Багато фахівців називають неподрібнену овес найкращим варіантом зерна для підтримки здорового кров’яного тиску. Цілісний овес багатий особливим типом клітковини: він містить харчові волокна, звані бета-глюканами. Їх вживання в їжу асоціюється з нижчим систолічним та діастолічним артеріальним тиском – це є наслідком того, як бета-глюкани стимулюють мікробіоту кишечника.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Догляд за орхідеями взимку
Флорист поділився простим способом підживлення орхідей за допомогою лимона
1 хв на прочитання2 години тому
ФОТО: будинок для комах, встановлений у столичному парку "Перемога" / КП з УЗН Дніпровського району
Нетипові будинки стали встановлювати у парках Києва: для чого вони?
1 хв на прочитанняВчора
ФОТО: Національний парк "Бузький Гард" / nationalparks.in.ua
Уряд затвердив порядок здійснення моніторингу біологічного та ландшафтного різноманіття
2 хв на прочитанняВчора
ФОТО: "сонячні камені", знахідка археологів на данському острові в Балтійському морі / National Museum of Denmark
Людей 5 тисяч років тому теж хвилювали проблеми зміни клімату: що з ними сталося?
1 хв на прочитанняВчора
Екстремальний клімат торік спричинив порушення глобального кругообігу води — тенденція триває
3 хв на прочитанняВчора
Вручення премії "Оскар" через пожежі у Каліфорнії може і не відбутися
1 хв на прочитанняВчора
Українці накопичили кешбеку за купівлю вітчизняних товарів на 1 млрд грн
2 хв на прочитанняВчора
На великій акумуляторній електростанції у Каліфорнії спалахнула пожежа
1 хв на прочитанняВчора