5 доступних продуктів, які допомагають знизити артеріальний тиск

2 хв на прочитання06 Липня 2023, 06:55

Кардіолог розповів, яка їжа допоможе тримати тиск під контролем.

За даними, сьогодні у світі живуть більше одного мільярда людей, у яких частенько пустує тиск. Більше того, діагноз «гіпертонія» поставлений приблизно кожному третьому віком від 60 років і більше.

Високий тиск, коли він проявляється дуже часто, є яскравим провісником серйозних серцево-судинних захворювань: інфаркту та інсульту. Тому лікарі рекомендують дуже уважно ставитись до свого здоров'я.

- Гіпертонікам життєво важливо якомога раніше призначити правильне лікування та скоригувати раціон їх харчування. Правильна дієта - запорука хорошого самопочуття та найкраща профілактика ускладнень, - каже лікар-кардіолог Григорій Федоров .

ЯК КОНТРОЛЮВАТИ ТИСК БЕЗ ЛІКІВ?

Лікар дав кілька порад, які страждають на гіпертонію, щодо того, як нормалізувати рівень артеріального тиску без ліків.

Виявляється, для цього треба лише скоригувати свій раціон харчування. Чим простіше і здоровішим буде їжа, тим більше шансів, що гіпертонія нагадуватиме про себе все рідше.

За словами експерта, головними помічниками у боротьбі з високим тиском є ​​флавоноїди – натуральні антиоксиданти, які зміцнюють стінки кровоносних судин. Завдяки цьому в мозок надходить достатня кількість кисню, а отже, і в цілому здоров'я буде гаразд.

Найбільше флавоноїдів міститься в наступних продуктах:

– Людям, знайомим із гіпертонією не з чуток, важливо розуміти, що харчування – найважливіший фактор для збереження здоров'я серцево-судинної системи, – нагадує лікар.

НА ДОПОМОГУ ФЛАВОНОЇДАМ

Крім додавання в раціон харчування корисних продуктів, медик рекомендує дотримуватися ще трьох важливих правил: обмежити споживання солі, відмовитися від жирної їжі і зменшити кількість приправ, що використовуються на кухні. Тільки так, діючи комплексно, можна взяти тиск під суворий контроль та не допускати його різких стрибків.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: