Догори
Дати відгук

4 способи зміцнити дитячий імунітет

Застосовуйте на практиці ці прості правила, і ваш малюк буде рости здоровим і активним.

2 хв на прочитання14 Листопада 2021, 06:50
Поділитись:

Якщо одні малюки швидко адаптуються і після пари "чихів" знову готові пізнавати світ, то інші постійно хворіють, "чіпляючи" всі інфекції в окрузі, страждаючи від лихоманки і кашлю, з дитинства дізнаючись смак таблеток і пігулок.

Кілька  основних правил, дотримуючись яких, ви зможете надійно зміцнити імунітет дитини і забути про градусник та мікстуру.

Правильне харчування
Харчування - основа основ здоров'я кожної людини, тим більше - дитини. Харчування має бути різноманітним і містити максимальну кількість вітамінів і мікроелементів, а також білка, жирів і вуглеводів. Ідеальна структура споживаної їжі протягом дня. При цьому важливо почати день зі споживання вуглеводів у вигляді каш, таких як вівсянка, гречка. Вони забезпечать малюка енергією на цілий день.

Овочі у вигляді рагу і салатів, а також м'ясо, риба або сир будуть прекрасним підкріпленням в обід і на вечерю. Ну, а здорові перекуси протягом дня забезпечать горішки та фрукти з ягодами.

Гармонійний психологічний стан і відсутність стресу
Протягом усього дитячого віку нервова система дитини постійно розвивається, і його адаптація спочатку до спілкування з близькими людьми, потім - з однолітками, а згодом і з оточуючими людьми в дитячому садку, школі, літньому таборі вчать його реагувати на нові ситуації.

Батькам слід пам'ятати, що кожна зміна в житті малюка - зміна місця проживання, подорожі - є для його нервової системи сильним стресом. А стан стресу, як відомо, порушує роботу імунітету, і здатний сильно нашкодити як всьому організму, так і роботі одного або декількох органів і систем.

Регулярні фізичні вправи

Регулярні ігри та заняття спортом на свіжому повітрі, як ніщо інше, сприяє зміцненню імунітету, "тренування" адаптаційних можливостей організму, активізації роботи всіх органів дитини, поліпшенню кровообігу, гармонійній роботі нервової системи малюка.

Не випадково, в країнах з високим рівнем розвитку, гра на свіжому повітрі в будь-яку погоду є обов'язковими для будь-якого віку. Рухливі ігри, танці, спорт - все це не тільки розвиває і зміцнює фізичний стан дитини, а й сприяє зміцненню імунітету.

Як бачимо, зміцнення імунітету дитини не тільки необхідно, але і можливо з самих ранніх років завдяки отриманим людиною знань і досвіду.

Варто знати від яких фруктів краще відмовитися вранці.
 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Кактуси на підвіконні Корисні поради Домашні квіти
Корисні поради , щоб кактуси на підвіконні рясно зацвіли
1 хв на прочитання30 хвилин тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Рутарій — перетворення відходів на мистецтво природи (ФОТО)
1 хв на прочитаннягодина тому
Фото: «Їжа легко»
Соковита курочка з хрумкою картоплею в духовці — простий і доступний рецепт святкової страви
1 хв на прочитання7 годин тому
Зображення згенероване ШІ
Ганс Геневейн Роуз (Hans Gonewein Rose) — троянда-свято (ВІДЕО)
1 хв на прочитання8 годин тому
Будьте уважні до дрібниць: фінансовий гороскоп на четвер, 25 квітня
1 хв на прочитанняВчора
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
1 хв на прочитанняВчора
Хмарно з проясненнями: прогноз погоди в Україні на 25 квітня
1 хв на прочитанняВчора
Міндовкілля ініціює спрощення порядку отримання дозволу на здійснення операцій з оброблення відходів у рамках експериментального проєкту 
2 хв на прочитанняВчора