4 продукти, які допомагають розріджувати кров
Куркума вважається однією з найпотужніших протизапальних спецій.
Розрідження крові допомагає знизити ризик інфаркту, інсульту та тромбозу. З цією метою лікарі призначають спеціальні препарати, однак із таким завданням чудово справляються і деякі продукти.
Імбир
Імбир, як відомо, має широкий спектр корисних для здоров'я властивостей. Він стимулює обмін речовин, зміцнює імунітет і має антибактеріальні властивості. Також, завдяки саліцину, він розріджує кров не гірше за аспірин. Проте, слід пам'ятати, що імбир, як і інши ліки, він має протипоказання. Так, його не можна вживати хворим на гастрит, виразку шлунка, захворювання печінки, шлунково-кишкового витрачання та серцево-судинної системи.
Куркума
Куркума вважається однією з найпотужніших протизапальних спецій. Основний інгредієнт куркуми, куркумін, запобігає появі процесів, що призводять до утворення тромбів. Скористатися лікувальними властивостями куркуми дуже просто: додайте її в їжу та соки.
Кориця
Кориця містить сильний антикоагулянт — кумарин. У невеликих кількостях він запобігає появі тромбів. А ось у великих може бути небезпечний: кров перестає згортатися, посилюється проникність судин і починаються внутрішні кровотечі.
Часник
Часник давно заслужив на славу протизастудного засобу. Також він допомагає нормалізувати артеріальний тиск. Він також бере участь у процесі згортання крові, що запобігає утворенню тромбів у довгостроковій перспективі.
До слова, високий кров’яний тиск: що включити до раціону для його зниження.