Хоча печінка має унікальну здатність відновлюватися після пошкодження, вона не є невразливою. Вибір їжі та напоїв може вплинути на цей орган. Видання Eat this, not that! перерахувало чотири овочі, які найбільш корисні для печінки, пише "zdorovia".
Буряк. Буряк багатий на поживні речовини, які підтримують здоров'я печінки. Поточні дані свідчать про те, що певні антиоксиданти, що містяться в овочі, мають антиканцерогенні та протизапальні властивості.
Броколі. Одне дослідження, проведене на мишах, показало, що у тварин, яких годували броколі, були кращі показники здоров'я печінки та рідше зустрічалися неалкогольна жирова хвороба печінки (НАЖБП) та пухлини.
Брюсельська капуста. Вчені побачили, що сира брюссльська капуста, що згодовується мишам, підвищує рівень корисних ферментів у печінці та легенях.
Різна листова зелень. Це, наприклад, шпинат та кейл. Як і інші овочі в цьому списку, листова зелень багата на антиоксиданти.