4 корисні звички щоб зменшити ризик розвитку раку і хвороб серця
Відомий біолог доктор Сінклер назвав 4 простих пункти.
Певні корисні звички здатні допомогти вам уникнути низки серйозних захворювань. Відомий біолог доктор Сінклер назвав 4 пункти, які допоможуть зменшити ризик розвитку раку і хвороб серця.
Австралійський біолог, доктор філософії Гарвардського університету, Девід Сінклер, рекомендує для здоров'я організму дотримуватися певних звичок. За його словами вони допомагають знизити ризик розвитку раку, високого кров’яного тиску, ожиріння та хвороб серця.
Інтервальне голодування
Доктор Сінклер зауважив, що періодичне голодування активізує фізіологічні процеси, які "включають" гени довголіття і змушують організм боротися із старінням і хворобами. Він розповів, що дослідження на мишах показало, що ті тварини, яких годували через день, в середньому жили на 12% довше, ніж миші, яких годували щодня. Він додав, що життя гризунів при переривчастому голодуванні було продовжено завдяки зменшенню маси вісцерального жиру і поліпшенню роботи імунної системи.
Зменшення споживання цукру і простих вуглеводів
Часте споживання цих продуктів негативно впливає на здоров’я незалежно від того, страждає людина ожирінням чи ні. За словами біолога, велика кількість цукру впливає на появу діабету і серцевих захворювань, тоді як зменшення вмісту цукру в раціоні може уповільнити старіння та запобігти розвитку вікових захворювань.
Більше зелених листових овочів
Їх щоденне споживання – один з простих та ефективних способів поліпшити здоров’я, забезпечивши профілактику раку. Зелені овочі багаті унікальними сполуками, званими глюкозинолатами, які розпадаються з утворенням протиракових сполук, з утворенням ракових пухлин також успішно борються флавоноїди і каротиноїди. Такі овочі, як броколі та капуста, багаті поживними речовинами, які допомагають поліпшити захист організму від хвороб серця та раку.
Отримання ресвератрола
Ресвератрол є фітоалексином, що володіє яскраво вираженими антиоксидантними властивостями. Він генерує оксид азоту, який покращує кровообіг і запобігає утворенню тромбів. Даний антиоксидант міститься у винограді і ягодах насичених синіх, бордових, фіолетових відтінків, у гіркому шоколаді, какао, горіхах та арахісі.
Більше новин читайте на GreenPost.