Догори
Дати відгук

3 ефективні способи швидко розчесати дуже заплутане волосся

Не поспішайте засмучуватись

2 хв на прочитання26 Вересня 2022, 08:10
Поділитись:

Заплутане волосся – неприємність, з якою час від часу зіштовхується кожна. Появі ковтунів можуть передувати різні умови: забули розчесати волосся після миття та лягли спати, не нанесли кондиціонер чи маску, а іноді причиною є погані погодні умови - як от сильний вітер на вулиці. Однак не поспішайте засмучуватись, адже вирішити проблему можна доволі легко. theLime вже розповів, що робити із сухим та жорстким волоссям, а цього разу поділиться, як швидко впоратися із заплутаним.

Спосіб 1: миємо волосся

Розплутувати сухе волосся не бажано, оскільки ви можете пошкодити його ще більше. Тому миємо голову з шампунем, не розчісуючи пасма. Далі наносимо бальзам або маску та залишаємо на 20 хвилин. Змиваємо засіб.

Акуратними рухами починаємо розбирати мокрі пасма. Робити це слід руками або ж гребінцем з рідкими зубцями. Починати процес потрібно з кінчиків, поступово піднімаючись до прикореневої частини.

Коли вдасться розплутати всі вузли і ковтуни, повторно нанесіть на пасма маску і залиште ще 15 хвилин. Змийте засіб та злегка відіжміть волосся рушником.

Спосіб 2: робимо домашній засіб для розплутування волосся

З’єднайте в ємності теплу воду з не ароматизованою базою для кондиціонера. Ретельно перемішайте рідину дерев’яною ложкою. Дайте суміші охолонути. Додайте кілька крапель будь-якого ефірного масла.

Готовий спрей перелийте в пластиковий контейнер з розпилювачем. Нанесіть його на заплутані пасма та розчешіть його акуратними рухами.

Спосіб 3: розплутуємо волосся гребінцем

Більшість жінок надають перевагу щіткам з металу або пластмаси, однак експерти радять використовувати гребінці з натуральних матеріалів – кістки, щетини та деревини. На відміну від пластику та металу, вони мінімізують ризик появи ковтунів на волоссі.

Як обрати потрібний гребінець?

  • Для розчісування заплутаного волосся підходить щітка з рідкими зубцями.
  • Ковтуни легше і безпечніше розбирати гребінцем з обробленими краями зубців.
  • Щетина на щітках повинна бути довгою і твердою.
  • Обирайте середню жорсткість щетини.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.