Догори
Дати відгук

25 рожевих сердець на «Мості кохання»: феміністичний флешмоб до Дня Конституції (фото)

Таким чином українцям нагадують про неприпустимість підміни згоди на сексуальні стосунки тиском, вимаганням або оплатою.

2 хв на прочитання28 Червня 2021, 14:26
Поділитись:

У День Конституції України, 28 червня, у Києві відбулась феміністична акція «Кохання під захистом Конституції». Учасниці розвісили на «Мості кохання» 25 рожевих сердець із гаслами, які пояснюють, що таке згода на секс і що про це говорить Конституція України.

Організовано флешмоб силами освітньої феміністичної групи «Резистанта», яка систематично привертає увагу суспільства та представників влади до питань прав жінок. Місце збору до останнього трималося в таємниці — охочим приєднатись до акції його повідомляли приватно. Перехожі цікавились флешмобом, багато хто фотографувався із сердечками.

Гасла, розміщені на рожевих серцях, мають нагадувати перехожим, що підміна згоди на сексуальні стосунки тиском, вимаганням або оплатою — це неприпустимо. А також що таке справжнє кохання, де починається насильство і хто є порушниками. 

«Любов не товар для продажу, а ті, хто втягують жінок і дівчат у проституцію та користуються проституцією заслуговують на покарання», - говорить одна з ідейних натхненниць акції юристка Наталя Семчук.

«Саме такий підхід рекомендує Рада Європи та ЄС, такі зобов’язання, підтверджені в Конституції, має й Україна», — додає інша учасниця, Олена Зайцева.

Акція мала на меті чітке визначення проституції як порушення прав людини, несумісне з гідністю і цінністю людської особи, яке загрожує добробуту людини, сім'ї і суспільства. Учасниці підкреслюють: Основний закон визнає недоторканність і безпеку, честь і гідність людини найвищою соціальною цінністю в Україні.

Нагадаємо, які наслідки для здоров'я несе заняття проституцією.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost