Догори
Дати відгук

21 травня - Міжнародний день чаю

Про користь вживання різноманітних сортів чаю написано не мало наукових праць.

2 хв на прочитання21 Травня 2024, 08:30
Сьогодні 21 травня Міжнародний день чаю Сьогодні 21 травня Міжнародний день чаю
Поділитись:

Чай - найпопулярніший напій на Землі. Друге місце за популярністю належить пиву. В Ірландії та Англії все ж пиво популярніше за чай.

«День чаю» відзначається щорічно 21 травня . Метою створення цього цікавого свята стало залучення уваги урядів і громадян до проблем поширення чаю, зміцнення взаємозв’язків між виробниками і споживачами чайної продукції, а так само обговорення проблем дрібних виробників і працівників чайних виробництв. 

Про користь вживання різноманітних сортів чаю написано не мало наукових праць. У багатьох країнах по всьому світу існують унікальні багатовікові чайні традиції. І «День чаю» є чудова можливість згадати про них і приєднатися до численних привітань на адресу всіх тих людей, хто весь цей час працює над тим, щоб у нас на столі був цей чудовий напій.

Ось кілька корисних властивостей чаю, про які заявляють фахівці:

  • Чай сприяє здоров'ю серця. Поряд з фізичними вправами та дієтою, чай може допомогти зберегти ваше серце міцним. Велике британське дослідження нещодавно показало, що вживання двох або більше чашок чорного чаю на день пов'язане з меншим ризиком смерті від серцево-судинних захворювань, інсульту та ішемічної хвороби серця.
  • Чай допомагає боротися із запаленням. Як зазначила дієтолог з Бостона Алісса Пачеко, зокрема, зелений чай, сповнений протизапальних сполук, в тому числі особливо потужного катехіну під назвою EGCG, який може захистити від пошкодження клітин.
  • Чай здатний заспокоїти застуду або грип. За словами фахівців, чай допомагає заспокоїти горло і усунути закладеність носа, також він відмінно підтримує водний баланс.
  • Чай підсилює увагу. Кофеїн у чорному чаї може підвищивши вашу концентрацію та рівень енергії. Чай відмінно підходить для людей, яким потрібна додаткова підтримка без занадто стимулюючого ковтка, зазначила дієтолог Робін Форутан.

Міжнародний день чаю надає можливість всім любителям цього напою святкувати його різноманітність та культурне значення, а також спільно насолоджуватися чаєм разом з друзями, родиною та колегами.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.