Догори
Дати відгук

21 січня - Всесвітній день снігу, цікаві факти

У Японії існує традиція виготовлення чудових снігових скульптур

2 хв на прочитання21 Січня 2024, 11:05
21 січня - Всесвітній день снігу, цікаві факти 21 січня - Всесвітній день снігу, цікаві факти
Поділитись:

Кожен рік Всесвітній день снігу відзначається у багатьох країнах світу, і його програма включає в себе різноманітні заходи та активності. Він відзначається щорічно у третю неділю січня. 

Всесвітній день снігу також має важливу екологічну складову. Свято нагадує про необхідність збереження природи та екосистем, які забезпечують нас чистим повітрям та водою, а також є джерелом життя для різноманітних видів тварин та рослин.

Історія свята

Ініціатива створення свята належить ентузіастам, які об'єднані любов'ю до снігу та до зимових розваг, а також натхненні красою та чаклунством зими. 

Культурні традиції цього дня

У деяких країнах у цей день усі охочі створюють різні снігові фігури (за наявності снігу, звісно). У Японії, наприклад, існує традиція виготовлення чудових снігових скульптур, освітлених яскравими вогнями. Сьогодні люди віддають перевагу активним видам відпочинку на снігу.

Цікаві факти

  • Світовий рекорд снігопаду за короткий період часу встановлено в штаті Колорадо, США. Там за 24 години в 1921 році випало 192 сантиметри снігу.
  • Ви не повірите, але сніг можна спостерігати у тропіках. Так, сніг іноді буває і там! Наприклад, на горі Кіліманджаро в Танзанії, яка покрита снігом та льодом.
  • У Японії існує традиція створювати красиві снігові алеї, що штучно створюють тунелі зі снігу.
  • Іноді сніг випадає у найнесподіваніших місцях, включаючи пустелі. 1979 року, наприклад, уперше за 37 років, у Каїрі (Єгипет) випав сніг.

Всесвітній день снігу нагадує нам, що у цей холодний період можна знайти тепло в серцях один одного. Незалежно від того, де ми знаходимося на земній кулі, любов до снігу поєднує нас у святі, наповненому теплом, веселощами та чарами.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.