21-річна переселенка з Луганщини підкорює Кропивницький бенто-тортами (ФОТО)

1 хв на прочитання20 Листопада 2021, 17:30
Всі фото Олександри Бур’яненко

Дівчина наразі є єдиною у Кропивницькому кондитеркою, яка виготовляє такі смаколики.

У 2014 році Олександра Бур’яненко разом з батьками через війну переїхала з міста Антрацит Луганської області до Кропивницького. За цей час дівчина працювала фотографинею, навчалася на перекладача в педагогічному університеті. Кулінарією почала займатися у 2018 році.

Бенто торти – це однопорційні мініторти вагою від 200 грамів.  Як дівчина розповіла Суспільному, бенто торти підкорили її своїм мінімалізмом.

"Я пам’ятаю, як прийшла до батьків і сказала, що хочу залишити університет і бути кулінаркою. В той час я навчалася на перекладача з німецької мови. Неочікувано для мене, батьки підтримали моє бажання змінити професію і допомогли знайти кондитерські курси", - говорить кулінарка.

Дівчина розповіла, що бенто торт може бути своєрідною листівкою з приватним повідомленням або зізнанням. Він  призначений лише для однієї людини. Можна самостійно його з'їсти, або подарувати комусь. В комплекті до нього йде ложка і свічка.  

На виготовлення одного торта Олександра витрачає до двох годин за умови наявності усіх компонентів. Рецепти не відрізняються від звичайних, каже кулінарка. Вони схожі на повноцінний смачний торт, але такий тортик можна собі дозволити частіше.

 

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: