2 кращі продукти, що знижують холестерин: дані вчених
Регулярне їх споживання страхує від серцево-судинних захворювань
Підвищений холестерин є причиною серцево-судинних захворювань. Вчені назвали 2 продукти, які допомагають його позбутися.
Йдеться про мигдаль і жирну рибу. Дослідження показують, що споживання від 29 до 170 г цього горіха здатний знизити серйозні ліпіди за 4-16 тижнів. У ньому безліч компонентів-волокон, флавоноїдів, ненасичених жирів, які дуже допомагають нашому тілу.
Жирна риба, включаючи лосось, сьомгу, горбушу, кету та багато іншого, має корисний і здоровий жир омега-3. Доведено, що вживання насиченої ними риби покращує показники "хорошого" холестерину ЛПВЩ, що є найкращим природним очисником артерій від бляшок.