Догори
Дати відгук

17-річний підліток з народження є веганом, про що веде блог

В основному інші хлопчики в його присутності говорили про полювання, щоб роздратувати підлітка.

3 хв на прочитання23 Грудня 2021, 13:38
Олексій Олексій
Поділитись:

17-річний Олексій — веган від народження. Він ніколи не їв тварин та продукти, виготовлені з них. Має власний блог, де розповідає про своє життя та веганство, щоправда, німецькою мовою. 

«Я якось дізнався, що багато хто дуже обурювався тим, що мама мене годувала рослинною їжею, коли я був маленьким, а деякі навіть погрожували відібрати мене в неї. Що за огидні дурні люди? У них не все гаразд із головою. Вони настільки злі, що не можуть винести, коли хтось добрий»,   — ідеться в одному з уривків його блогу.

За словами хлопця, його мати  вже дуже довго сама веган, крім цього, він сам зрозумів, чому бути веганом правильно. Веганство — це його свідомий вибір.

Олексій говорить, вбивати тварин це одночасно жорстоко та ницо, бо вони не можуть помститися, та й штрафів за це немає. І він дуже гордий тим, що  веган.

«Щодо солодощів та всього іншого...  Я ж не маю уявлення, яке це на смак. Крім того, тварини для мене не їжа. Сир смердить. Молоко взагалі огидне. Не можу уявити, що це може бути смачно. Ну, а солодощів багато і веганських. Я переконав мого найкращого друга також стати веганом. Йому пощастило, що батьки йому це дозволяють. Я б і багатьох інших також переконав, якби їхні батьки були не так зациклені», — говорить юнак.

Він також зауважує, що дехто з однокласників не розуміє його веганство.  В основному інші хлопчики у його присутності говорили про полювання, щоб  роздратувати підлітка. Дехто повторює дурні висловлювання своїх батьків.

«Один сказав, що тофу викликає рак, на що я відповів, що жири викликають рак — він був товстим. А так мені все одно. Дівчатам це подобається. Вчителі сприймають по-різному. Дехто ставиться з цікавістю. Цього року одна вчителька попросила мене зробити реферат на тему веганства, бо багато однокласників ставили купу дурних запитань, та й самій їй було цікаво. Я зробив реферат, всі нарешті все зрозуміли і вважають це прикольним і правильним. Ніхто ж не хоче завдавати тваринам страждань. Деякі намагаються навіть стати веганами, і  показують мені, наприклад, бутерброди з помідорами», — додав Олексій.

Якщо хлопець йде в гості, то бере свою їжу. Іноді мама впече для всіх торт.  

Підліток не вважає себе аутсайдером. Навпаки, розуміє, що  на правильній дорозі.

«Мені все одно, що про мене подумають. У мене, наприклад, довге волосся, і деякі пацани називають мене дівчиськом. Дівчата мене запитали, чи це мене не злить, на що я відповів: «Ні. А що, погано бути дівчиськом?». Також нічого поганого в тому, щоб не завдавати страждань тваринам», — додав Олексій.

Його улюблені продукти: локшина у помідорному соусі та салат із фалафелем, лазанья, сирі овочі, смажені гриби, чорниця із соєвим молоком.  

До слова, 50 % випадків болю в ділянці серця мають позасерцеве походження: кардіолог розповідає, як відрізнити.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Сучасні низьковуглецеві технології в Україні
Для відновлення України потрібні сучасні низьковуглецеві технології - Мінекології
1 хв на прочитаннягодина тому
Пів України накриють морози
На завтра синоптики оголосили 2 рівень небезпечності: пів України накриють морози
1 хв на прочитання2 години тому
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки.
Image by Couleur from Pixabay
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки
1 хв на прочитання3 години тому
Укренерго анонсувало графіки обмеження потужності
«Укренерго» анонсувало графіки обмеження потужності, ось кого це стосуватиметься
1 хв на прочитання5 годин тому
На Черкащині розпочато всеукраїнську акцію «Дуби Шевченка єднають Україну»
1 хв на прочитання6 годин тому
З Сулинського заказника вилучено 1,5 кілометри сіток
1 хв на прочитання7 годин тому
Як приготувати найсмачнішу паску: рецепт пухкої та ідеальної випічки
2 хв на прочитання9 годин тому
Відбулася зустріч робочої групи GREEN Action Task Force: обоворено створення Платформи дій щодо Зеленого відновлення України
2 хв на прочитання11 годин тому