159 закладів освіти в Україні оновлять харчоблоки - результат розподілу субвенції

2 хв на прочитання14 Серпня 2024, 17:40
Розподіл обсягу субвенції на модернізацію харчоблоків

На модернізацію харчоблоків у школах цьогоріч було виділено 1,5 млрд гривень.

13 серпня 2024 року Кабінет Міністрів України затвердив розпорядження «Про розподіл обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання обладнання, створення та модернізацію (проведення реконструкції та капітального ремонту) їдалень (харчоблоків) закладів загальної середньої освіти у 2024 році». 

На модернізацію харчоблоків у школах цьогоріч було виділено 1,5 млрд гривень. Ці кошти є вагомою підтримкою громад на шляху реалізації реформи шкільного харчування, яка була ініційована першою леді України Оленою Зеленською в 2020 році. 

Кошти субвенції розподілено на 159 проєктів, відібраних на конкурсній основі відповідно до Порядку та умов надання субвенції, затверджених Кабінетом Міністрів України. Однією з умов отримання субвенції було підтверджене співфінансування з місцевого бюджету, мінімальний розмір якого відповідає індексу податкоспроможності громади.

Заявки подавали для отримання державної субвенції на придбання обладнання та модернізацію харчоблоків у закладах загальної середньої освіти через екосистему DREAM, яка дала змогу автоматично формувати рейтинговий список проєктів відповідно до розрахунку їхньої пріоритетності за бальною системою.

Оцінювання відповідності проєктних заявок вимогам та критеріям здійснювалося комісією МОН, до роботи якої були залучені незалежні експерти. Остаточний добір проєктних заявок з метою формування пропозицій щодо розподілу субвенції між окремими місцевими бюджетами відбувався під час засідань комісії за участю представників ОВА та територіальних громад.

Для чого це потрібно?

Надання субвенції є важливим кроком для реалізації однієї зі стратегічних цілей реформи шкільного харчування — модернізації інфраструктури та спрямовано на поліпшення умов харчування учнів і педагогів у школах. Модернізація їдалень і харчоблоків дасть змогу забезпечити якісне та безпечне харчування.

Головне:

Більше новин читайте на GreenPost.

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: