Догори
Дати відгук

12 речей, які потрібно викинути з дому, щоби зберегти здоров’я

Найбрудніше і найнебезпечніше місце в домі — аж ніяк не туалет.

4 хв на прочитання15 Лютого 2022, 07:47
Поділитись:

Багато людей не знають, що в домі може вплинути на їхнє самопочуття, зовнішній вигляд та здоров’я. Однак відомо, що краще проводити профілактичні заходи, аніж лікувати складну форму хвороби. Відома популяризаторка здорового способу життя Юлія Пономарьова склала список із 12 речей, які загрожують здоров'ю в домі.

1. Ароматизатор повітря. Зараз у магазинах представлені цілі полиці з ароматичними спреями, стікерами та іншими способами наповнити будинок приємним запахом. Декілька років тому з'явилися автоматизовані ароматизатори, щоб приємний аромат був завжди в будинку. Та абсолютно всі види ароматизаторів містять хімічні речовини, що отруюють організм людини. Якщо вдома є неприємний запах, потрібно знайти та усунути джерело. Пам'ятайте, найкращий ароматизатор — натуральний. Тому варіть каву, випікайте кекси, чистіть апельсини.

2. Газовані напої. У кожньої треьої сім'ї вдома в холодильнику знайдеться газування. На жаль, усі види газованих вод містять велику кількість підсолоджувачів, хімічних барвників та інших шкідливих добавок. Для вгамування спраги найкраще підходить звичайна вода. Не смачно? Додайте у воду сік лимона.

3. Кросівки. Багато хто з ентузіазмом відвідує спортзали. При заняттях спортом дуже важливим є взуття. Старі стоптані кросівки зазвичай мають деформовану форму і здатні призвести до фізичної травми. Важливо прати і мити кросівки, адже старі кросівки, що ввібрали в себе багато поту, призводять до появи грибка на стопі.

4. Зубна щітка. Відомо, що у старих зубних щітках живуть колонії мікробів. Стоматологи поки що розходяться на думці, з якою періодичністю необхідно міняти зубні щітки. Одні спеціалісти рекомендують раз на три місяці, інші раз на місяць. Відомо, що істина посередині, не забувайте міняти зубну щітку.

5. Зайві речі. Експерти рекомендують позбуватися речей, які не знадобилися протягом року. У старих речах, що висять роками у шафі, може завестися міль. Наразі є багато фондів допомоги. Віддайте або продайте непотрібні речі, звільніть місце в будинку для того, щоб повітря краще циркулювало.

6. Холодильник. Викидати його не треба, але необхідно регулярно проводити ревізію продуктів на кухні. Консерви, соуси, відкриті харчові продукти — перевірте їхній термін придатності. Крім холодильника, не завадить провести ревізію у крупах та спеціях. Термін придатності продукту — це важлива інформація. Нехтування термінами придатності продуктів може призвести до серйозних хвороб.

7. Косметичка. Вона схожа на холодильник. Кожен косметичний засіб має свій термін придатності. На олівці для очей можуть оселитися шкідливі бактерії, сонцезахисний крем може припинити свою захисну функцію, а прострочений спрей для тіла може спричинити алергію на шкірі.

8. Контейнер для лінз. Три місяці вистачає для того, щоб у контейнері утворилися мікроби, здатні призвести до запалення очей. Необхідно міняти контейнер для лінз один раз на три місяці, як зубну щітку.

9. Фільтри води. У мегаполісах та великих містах кожен мешканець або купує воду, або встановлює фільтр для очищення води. Важливо дотримуватися термінів заміни фільтру. Після закінчення терміну придатності фільтр перестає очищати воду, а також пропускає з водою бруд, який фільтрував раніше.

10. Білизна. Чоловіки та жінки повинні регулярно оновлювати спідню білизну. Нижня білизна має властивість розтягуватися, навіть якщо вона дуже гарної якості, і не підтримує тіло у тому положенні, в якому воно має бути. Розтягнута білизна може спричинити проблеми зі здоров'ям.

11. Губка для миття посуду. Яке місце найбрудніше і найнебезпечніше в домі? Багато хто на таке питання згадує туалет, і виявляються не праві! Найбрудніше і найнебезпечніше місце — губка для миття посуду. Вона збирає мікробів у собі, перебуваючи у теплому й вологому місці. Міняти губку необхідно щонайменше раз на місяць.

12. Кухонна дошка. Ідеальне місце для бактерій. У кухонній дошці присутні тріщини, порізи, в яких збираються мікроби. Плюс вологість та перебування на теплій кухні роблять свою справу. Регулярно змінюйте кухонні дошки.

Також ми розповідали, які газовані напої можуть спричинити смерть у жінок.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost