Догори
Дати відгук

10 речей, яким не місце на кухні

З якоїсь причини тут накопичуються речі, яким тут не місце.

3 хв на прочитання14 Червня 2024, 20:14
Фото: Телеграм-канал «Життя в порядку» Фото: Телеграм-канал «Життя в порядку»
Поділитись:

Багато для кого прибирання на кухні — справжня мука. З якоїсь причини тут накопичуються речі, яким тут не місце. Адже так хочеться максимального простору та мінімуму зусиль у підтримці порядку!

Рішення просте: залишаємо тільки необхідне, від зайвого позбавляємося без жалю, підказує Телеграм-канал «Життя в порядку».

Зокрема йдеться про:

1) Пластикові контейнери. Їх не повинно бути багато. Кількох штук одного розміру цілком достатньо. І на кухні їм робити нічого (звісно, якщо ви не прихильник домашньої їжі на роботі). Якщо ні, то переселяємо контейнери в комору (чи хоча би ставимо на далекі полиці).

2) Колекція чашок. Ну навіщо вона вам потрібна? У кожного члена вашої родини, напевно, є одна, улюблена. Їх і залиште на кухні в компанії з усіма вашими запасами чаю чи кави. На одній полиці у шафі чи поблизу місця заварювання.

3) Купи марних дрібниць у ящиках. Кришки та корки від пляшок, купони, палички для суші. Знайома ситуація? Усі вони легко викидаються. А місця скільки звільняється!

4) Мочалки та губки для миття посуду. Та не прості, а використані. Це ідеальні розсадники бактерій. До речі, через них ваші ж продукти наражаються на загрозу зараження. А значить, не забуваємо мочалки та губки часто міняти та сушити. До речі, їх нагрівання в тій же мікрохвильовій печі допоможе швидко позбутися неприємного запаху та бактерій.

5) Поліетиленові пакети. Вічне джерело безладу на будь-якій кухні. Але, на жаль, без них теж не завжди можна обійтися, навіть якщо для щотижневих закупівель у вас наявна торба із тканини. Спробуйте обійтися мінімумом пакетів і зберігайте їх акуратно в органайзері чи коробці. Гора з них у хаті не потрібна. А зберігати їх набагато зручніше у передпокої, щоб узяти з собою перед виходом.

6) Побутові прилади. Усі вони — корисні помічники на кухні. Щоправда, частина їх буває нам потрібна зовсім нечасто. Ну не щодня ми користуємося тим же кухонним комбайном чи хлібопічкою? Але при цьому виділяємо під них багато простору на кухні. Краще «змінити місце реєстрації» у таких приладів і відправити їх на зберігання в комору / на антресолі / на полиці шаф у кімнатах. Для господині маленької кухні таке рішення стане справжнім порятунком.

7) Посуд для святкового сервірування. Чи так він вам потрібен на кухні? У повсякденному житті ви його не використовуєте, а заради святкового застілля салатники, тарілки, келихи можна принести і з іншого місця їхнього постійного зберігання.

8) Кухонні ножі. З ними не працює правило «що більше, то краще». Від трьох до п'яти ножів вам вистачить із лишком. Тільки найкращих (і це не завжди означає «дорогих»).

9) Книги з рецептами. На кухні з них повинні залишатися лише ті, які вам потрібні. Які не викликають вашої цікавості — прибирайте сміливо. А ще краще — подаруйте комусь, кому вони будуть потрібнішими. Не бійтеся залишитися без підказок під час кулінарії. Зараз можна знайти чудові рецепти і в інтернеті.

10) Дрібниці на холодильнику. Чому б вам не перетворити холодильник на центр управління сімейними справами? Для цього прибираємо з його поверхні все те, що не приносить ніякої радості та псує вигляд інтер'єру — записки, строкаті магніти. Натомість прикріплюємо, наприклад, календар на місяць і список важливих справ для кожного члена сім'ї на день. Або можна просто залишити поверхню холодильника порожньою — для естетики так точно буде краще.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Зображення згенеровано ШІ
У ВООЗ стурбовані різким зростанням проблемного використання підлітками соціальних медіа
5 хв на прочитаннягодина тому
Фото: BILD
Три з чотирьох офіціанток піддаються сексуальним домаганням на Октоберфесті — ось що з цим вирішили зробити
1 хв на прочитання2 години тому
Зображення згенеровано ШІ
Навіть маленькі діти очікують, що ресурси буде розподілено порівну, але і їх приваблює багатство — дослідження
3 хв на прочитання3 години тому
Зображення створене ШІ
Що таке енергоефективність та скільки електроенергії споживає побутова техніка?
2 хв на прочитання4 години тому
У Японії виправдали чоловіка, якого понад 50 років тому засудили на смерть за вбивство чотирьох людей — ось чому
1 хв на прочитання5 годин тому
Оголошено перший в Україні онлайн-аукціон з розподілу квоти підтримки «зеленої» енергетики
1 хв на прочитання6 годин тому
Кадрові перестановки в Уряді
1 хв на прочитання7 годин тому
Що пити восени: радить лікар
1 хв на прочитання7 годин тому