10 продуктів, які допоможуть при високому тиску
Деякі продукти, які допоможуть легко знизити тиск
Здорове харчування допоможе привести тиск до норми. При цьому корисно пам'ятати і про деякі продукти, які допоможуть легко знизити тиск.
Броколі. Регулювати тиск допоможуть калій, кальцій, магній, які є у цій капусті. За рахунок флавоноїдів також знижується ризик виникнення через гіпертонію коронарних захворювань. Але всі ці ефекти зберігаються, лише якщо вживати овоч у сирому вигляді або після швидкої термічної обробки.
Часник. У цьому продукті також є калій. Ця речовина розріджує кров і допомагає контролювати тиск. Також завдяки часнику в організмі стає менше «поганого» холестерину, перешкоджає продукт і розвитку атеросклерозу. Фахівці рекомендують їсти не менше чотирьох зубчиків часнику щодня.
Йогурт. Дослідження показують, що завдяки кальцію йогурт при регулярному вживанні знижує ризик підвищеного тиску на 31%. Найкраще віддавати перевагу при цьому домашньому продукту.
Сирий мигдаль. Цей продукт стане чудовим перекушуванням. Він може знижувати рівень холестерину в крові та регулювати тиск, оскільки містить магній, калій, ненасичені жирні кислоти.
Гіркий шоколад. У какао багато флавоноїдів, які розширюють кровоносні судини та допомагають регулювати тиск. Крім того, в какао є й калій. Для зниження тиску потрібно з'їдати щодня один-два шматочки такого шоколаду. Важливо, щоб какао в ньому було не менше 70 відсотків.
Куркума. Цей продукт має протизапальний ефект. Однак при вживанні куркуми потрібно знати, що вона здатна вступати у взаємодію з ліками для розрідження крові.
Лляна олія. Корисна ця олія тим, що містить багато омега-3. Ці речовини допомагають знизити тиск у тих, хто страждає на гіпертонію. З інших масел, до складу яких входять такі кислоти, - олія ріпаку, волоського горіха, зародків пшениці, соєвих бобів.
Жирна риба. Експерти радять їсти по дві порції риби на тиждень. Корисними для тиску будуть тунець, сардина, лосось, скумбрія.
Гриби. Вони відрізняються високим вмістом калію та фосфору. Ці мінерали благотворно впливають на тиск і перешкоджають закупорці артерій, пошкодженню судин. Низькокалорійні різновиди грибів можна їсти щодня.
Бобові та овочі. Регулювати тиск допоможуть зелені овочі (шпинат, артишоки), бобові (горох, квасоля та ін.), буряк. Згідно з результатами наукових досліджень, приблизно 250 мл бурякового соку знижують тиск приблизно на 10 мм рт. ст. Корисно вживати такий сік щодня.