Догори
Дати відгук

10 млн євро на органіку: ЄС виділяє кошти на дослідження виробництва птиці та свиней

Протягом 5 наступних років Європейська Комісія надасть 10 мільйонів євро в рамках нового науково-дослідного проєкту, спрямованого на поліпшення добробуту птиці та свиней, вирощених в органічних і малопотужних системах зовнішнього землеробства

1 хв на прочитання30 Квітня 2020, 15:23
pixabay pixabay
Поділитись:

Система добробуту для домашньої птиці та свиней та продуктів органічного виробництва - проєкт PPILOW , залучатиме учасників по харчовому ланцюгу – від фермерів до споживачів, громадян, науковців та політиків.

Як пише meat-inform, очолює дослідження Міністерство сільського господарства та довкілля Франції. Вже сьогодні участьу проєкті беруть  23 партнери з 9 країн Європи  - Бельгії, Данії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Італії, Нідерландів, Румунії та Великобританії.

Проєкт спрямований на роботу  з інструментами самооцінки добробуту з боку кінцевих споживачів, інноваційними стратегіями та методами розведення та покращення  вирощування  тварин.  Серед питань, які буде охоплено проєктом: обрізка дзьоба у птиці, кастрація поросят, відгодівля свиней в органічних системах, відгодівля курей кормом з комах, дослідження порід курей, що повільно ростуть.

Очікується, що перші результати проєкту будуть представлені на Всесвітньому конгресі птахівництва.

Нагадаємо, Євросоюз закликають скоріше досягти показника органічних земель принаймні у 20%. З такою ініціативою виступає організація Асоціації органічного сільського господарства ЄС (IFOAM EU).

Зазначимо, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України обговорює підтримку такого напрямку фермерства, як органічне агровиробництво.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.