Сира аджика – це простий та швидкий спосіб зробити чудовий соус до м’яса, овочів чи риби. Ви витрачаєте буквально 10 хвилин, а зберігати таку аджику в холодильнику в простерилізованих банках можна впродовж десь 2 тижнів.
Рецептом поділився шеф-кухар Євген Клопотенко.
Для приготування аджики обирайте томати щільної структури, щоб соус не вийшов занадто водянистим. Беріть будь-який солодкий червоний перець. Якщо хочете додати трішки кольору, поекспериментуйте з жовтим перцем.
Якщо захочете створити гостреньку аджику — додайте перець чилі та хмелі-сунелі, які натякнуть на кавказьке походження страви. Однак радять чилі додавати поступово, дегустуючи, щоб врегулювати рівень гостроти до смаку.
ІНГРЕДІЄНТИ
На 800 мл:
- 500 г томатів сорту Сливка
- 300 г солодкого червоного перцю
- 1 перець чилі
- 6-7 зубчиків часнику
- 1 ч. л. солі
- 1 ч. л. цукру
- 30 мл оцту 9%
- 1 ч. л. хмелі-сунелі
КРОК 1. Помийте 500 г томатів, розріжте навпіл та виріжте плодоніжку. Помийте 300 г солодкого перцю та перець чилі, розріжте навпіл, приберіть насіння та наріжте шматочками, які буде зручно додавати в м'ясорубку.
КРОК 2. Перекрутіть нарізані томати та інші овочі на м’ясорубці. Додайте 1 ч.л. цукру, 1 ч.л. хмелі-сунелі та влийте 30 мл оцту 9%.
КРОК 3. Перемішайте дерев'яною лопаткою, щоб не окислювати соус металом, та подавайте відразу до столу або ж розлийте по чистих сухих банках і поставте в холодильник.