10 хвилин і готово: простий рецепт аджики

2 хв на прочитання15 Серпня 2023, 13:00

Смачна аджика в три кроки.

Сира аджика – це простий та швидкий спосіб зробити чудовий соус до м’яса, овочів чи риби. Ви витрачаєте буквально 10 хвилин, а зберігати таку аджику в холодильнику в простерилізованих банках можна впродовж десь 2 тижнів.

Рецептом поділився шеф-кухар Євген Клопотенко.

ЯКІ ОВОЧІ ОБРАТИ ДЛЯ ПРИГОТУВАННЯ АДЖИКИ

Для приготування аджики обирайте томати щільної структури, щоб соус не вийшов занадто водянистим. Беріть будь-який солодкий червоний перець. Якщо хочете додати трішки кольору, поекспериментуйте з жовтим перцем.

Якщо захочете створити гостреньку аджику — додайте перець чилі та хмелі-сунелі, які натякнуть на кавказьке походження страви. Однак радять чилі додавати поступово, дегустуючи, щоб врегулювати рівень гостроти до смаку. 

ІНГРЕДІЄНТИ

На 800 мл:

  • 500 г томатів сорту Сливка  
  • 300 г солодкого червоного перцю  
  • 1 перець чилі  
  • 6-7 зубчиків часнику   
  • 1 ч. л. солі  
  • 1 ч. л. цукру  
  • 30 мл оцту  9% 
  • 1 ч. л. хмелі-сунелі  

КРОК 1. Помийте 500 г томатів, розріжте навпіл та виріжте плодоніжку. Помийте 300 г солодкого перцю та перець чилі, розріжте навпіл, приберіть насіння та наріжте шматочками, які буде зручно додавати в м'ясорубку.  

КРОК 2. Перекрутіть нарізані томати та інші овочі на м’ясорубці. Додайте  1 ч.л. цукру, 1 ч.л. хмелі-сунелі та влийте 30 мл оцту 9%.

КРОК 3. Перемішайте дерев'яною лопаткою, щоб не окислювати соус металом, та подавайте відразу до столу або ж розлийте по чистих сухих банках і поставте в холодильник.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: