Догори
Дати відгук

10 хвилин і готово: простий рецепт аджики

Смачна аджика в три кроки.

2 хв на прочитання15 Серпня 2023, 13:00
Поділитись:

Сира аджика – це простий та швидкий спосіб зробити чудовий соус до м’яса, овочів чи риби. Ви витрачаєте буквально 10 хвилин, а зберігати таку аджику в холодильнику в простерилізованих банках можна впродовж десь 2 тижнів.

Рецептом поділився шеф-кухар Євген Клопотенко.

ЯКІ ОВОЧІ ОБРАТИ ДЛЯ ПРИГОТУВАННЯ АДЖИКИ

Для приготування аджики обирайте томати щільної структури, щоб соус не вийшов занадто водянистим. Беріть будь-який солодкий червоний перець. Якщо хочете додати трішки кольору, поекспериментуйте з жовтим перцем.

Якщо захочете створити гостреньку аджику — додайте перець чилі та хмелі-сунелі, які натякнуть на кавказьке походження страви. Однак радять чилі додавати поступово, дегустуючи, щоб врегулювати рівень гостроти до смаку. 

ІНГРЕДІЄНТИ

На 800 мл:

  • 500 г томатів сорту Сливка  
  • 300 г солодкого червоного перцю  
  • 1 перець чилі  
  • 6-7 зубчиків часнику   
  • 1 ч. л. солі  
  • 1 ч. л. цукру  
  • 30 мл оцту  9% 
  • 1 ч. л. хмелі-сунелі  

КРОК 1. Помийте 500 г томатів, розріжте навпіл та виріжте плодоніжку. Помийте 300 г солодкого перцю та перець чилі, розріжте навпіл, приберіть насіння та наріжте шматочками, які буде зручно додавати в м'ясорубку.  

КРОК 2. Перекрутіть нарізані томати та інші овочі на м’ясорубці. Додайте  1 ч.л. цукру, 1 ч.л. хмелі-сунелі та влийте 30 мл оцту 9%.

КРОК 3. Перемішайте дерев'яною лопаткою, щоб не окислювати соус металом, та подавайте відразу до столу або ж розлийте по чистих сухих банках і поставте в холодильник.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost
Зображення згенероване ШІ
5 велетнів: рослини з найбільшим листям для акценту в квітнику (ФОТО)
1 хв на прочитання20 хвилин тому
Фото: «Здорові люди»
Сезон грилю у розпалі: топ рецептів для відпочинку на природі
10 хв на прочитання4 години тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
І ландшафтний дизайн, і користь для здоров’я: ніжна красуня цибуля-шніт та її переваги (ФОТО)
1 хв на прочитання11 годин тому
На Тернопільщині збудують біоетанольний завод
У Тернопільській області за два роки має запрацювати біоетанольний завод
1 хв на прочитанняВчора
Уже майже століття існує цвинтар військових літаків, де зберігаються тисячі одиниць техніки: ось як він виглядає
3 хв на прочитанняВчора
Пора звільнити морозилку: топ-7 простих рецептів випічки із замороженими ягодами
9 хв на прочитанняВчора
У Мінцифри розповіли, як залишитися на зв’язку під час відключень електроенергії
1 хв на прочитанняВчора
США підвищують мита на електромобілі й інші товари з Китаю
2 хв на прочитанняВчора