Догори
Дати відгук

Екочашка замінює мінімум 400 стаканів щороку 

1 хв на прочитання10 Жовтня 2023, 17:26 1431
Поділитись:

Я користуюся екогорнятком із 2020 року. Купую гарячі напої я один-два рази на тиждень і завжди намагаюся брати з собою свою чашку. В мене їх близько п'яти: це подарунки від близьких мені людей та партнерів. 

Час від часу я обираю певний колір екочашки під свій настрій, але найулюбленіша — це біле горнятко з вушком. Вона нагадує мені домашню кружку, в яку можна налити чай і з якою можна вийти на балкон. 

Інші улюблені чашки — дві зелені, що виготовлені з кукурудзяного крохмалю. Є також чашка-термос, що дуже довго тримає тепло і маю чорну екочашку, яку беру на офіційні події, щоб не привертати зайву увагу людей. 

Я порахував, що за рік використання багаторазових горняток я заощадив мінімум 400 одноразових стаканів. 

Чому говорю заощадив?

Бо кожна одноразова чашка для гарячих напоїв — це певна кількість води, паперу, пластику та електроенергії, яку було витрачено на її виробництво. До того ж 9 з 10 багаторазових чашок не переробляються, бо мають на стінках пластикове напилення. 

Отож, коли ви використовуєте багаторазову чашку, то ви дбаєте про довкілля, а ще отримуєте знижку на гарячий напій 2-3 гривні — таким чином бізнес підтримує вашу екологічність — щоправда такий бонус діє не всюди, але ж найважливіше, що ми заощаджуємо спільно — це природні ресурси нашої планети. 

Все буде Еконація!