Догори
Дати відгук

ЗСУ вдарили по Антонівському мосту у окупованому Херсоні:

Артилерія нашої армії спрацювала ювелірно і філігранно.

2 хв на прочитання27 Липня 2022, 10:17
Поділитись:

Збройні сили України пізно ввечері у вівторок, 26 липня, завдали артилерійських ударів по Антонівському мосту у окупованому Херсоні. В результаті естакада стала непридатною для використання. Артилерія нашої армії спрацювала ювелірно і філігранно. Встановлено контроль над ключовими шляхами логістики, внаслідок чого окупаційні війська РФ не можуть підтягувати сили і боєприпаси. Про це заявила представниця сил Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк.

У ефірі всеукраїнського марафону UA Разом вона підтвердила удар українських військ по Антонівському мосту і уточнила, що ЗСУ контролюють важливі шляхи логістики у Херсонській області. З цієї причини загарбники не можуть організувати забезпечення своїх військ.

Роботу артилерії сил оборони України вона назвала ювелірною і філігранною.

"Підкреслюю, що наші сили тримають під контролем важливі логістичні транспортні шляхи, які для ворога мають критичне значення, тому що це не дає йому можливості маневрів і підтягувати сили і боєприпаси. Те, що увага прикута до мосту, цілком зрозуміло. Я зауважу, що ми цінуємо все, що є в нашій країні, навіть коли воно під окупантами. Ми не руйнуємо інфраструктуру, ми руйнуємо плани ворога. Робота нашої артилерії настільки акуратна і ювелірна, що спрямована більше на деморалізацію ворожого війська. Удари були, але вони були філігранні", - підкреслила Наталія Гуменюк.

Перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський у своєму Telegram-каналі написав, що естакаду суттєво пошкоджено. Оцінити ступінь пошкоджень наразі немає можливості. Окупантам буде потрібно дуже багато часу і ресурсів на відновлення мосту.

"Після нічного відпрацювання Антонівський міст отримав суттєві пошкодження. Оцінити їх поки що складно - орки нікого не підпускають до нього з обох сторін, але на відновлювальні роботи точно піде дуже багато часу і ресурсів, з якими у окупантів велика проблема. Орки, вам же натякали, що з Херсона вам час валити, коли ще можете", - зазначив чиновник.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Війна
Будівля Харківського національного театру опери та балету, яка перетворила свій великий підземний простір на концертний зал, 25 жовтня 2023 року. Фото: Reuters
У Харківському оперному театрі облаштували концертну залу у підвалі — і вже готуються до виступів: ось як це виглядає
2 хв на прочитання03 Листопада 2023
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами»
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами» та керованою авіаційною ракетою
1 хв на прочитання29 Жовтня 2023
ООН опублікували швидку екологічну оцінку підриву Каховської дамби
1 хв на прочитання27 Жовтня 2023
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродують з молотка
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродають з молотка
2 хв на прочитання27 Жовтня 2023
На Одещині ухилянта, який "придбав" квиток за $7 тис., засуджено до 10 тис. грн штрафу
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Як підготуватися до можливого блекауту: топ порад
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Начальник районного ТЦК Одеси та його теща за короткий час "збагатилися" на майже 50 млн грн
3 хв на прочитання19 Жовтня 2023
140 тисяч українських переселенців було позбавлено грошової допомоги, причини
1 хв на прочитання17 Жовтня 2023