Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Війна
  • ЗСУ працюють швидко і точно, а російська артилерія «вирішила воювати статистикою»: війна очима бойовика «ЛНР»

ЗСУ працюють швидко і точно, а російська артилерія «вирішила воювати статистикою»: війна очима бойовика «ЛНР»

Історія про вісім штурмів Світличного і не тільки.

3 хв на прочитання09 Червня 2022, 01:28
Поділитись:

Сучасна позиційна війна зажадала від артилерії обох сторін уміння максимально швидких, чітких і гнучких дій. А головне — максимально ефективних, включаючи роботу навіть не батареями, а окремими гарматами, дуже високої кваліфікації розрахунків, управління, коригувальників. І наразі російська артилерія оборону ЗСУ ніяк не прориває. Про це розповів  відомий російський блогер Андрій Морозов («Мурз»), який воює у складі «народної міліції» «ЛНР» у званні сержанта.

Він зазначає, що ЗСУ чудово освоїли звукомаскування й навчилися пристосовуватися до місцевості, працюючи з-за пагорбів і териконів, добре ховати свої гармати і самохідки, що буксируються.

«Викотився, відпрацював за заздалегідь підготовленими даними, скоригувався за даними з БПЛА, відпрацював ще раз, накрив ціль, покотився», — описує Мурз.

Він зазначає, що ЗСУ не нехтують у роботі метеостанціями, у результаті працюють швидко і точно. Натомість російська артилерія «вирішила воювати статистикою»: не дріб’язкувати, а викотити дивізіон, «і нехай палить БК залпами». Теоретично наслідком таких дій має стати прорив оборони ЗСУ, але практика показує інше.

«Спалили БК, зорали якийсь укрівський опорник, облетіли його квадриком один раз – начебто тихо. Йде команда піхоті: «Ідіть, там нікого немає!»

Чомусь вважається, що вижилі солдати супротивника, почувши в тиші, що настала, дзижчання квадрика, повинні висипати на відкриті місця і махати своїми «мазепинками»: «Ще, ще, ми тут! Стріляйте ще по нас!!!» Ну от ні. Вони чомусь не виходять, не махають. І кулеметний дот, в якому сидить кулеметник, від кулеметного дота, в якому немає кулеметника, зверху ніяк не відрізняється. Наша піхота, яку підганяють зойки великого начальства «Йдіть, там нікого немає!», виходить із укріплень на місцевість перед опорником, противник підпускає її на дистанцію впевненого ураження, притискає до землі кулеметами, після чого накриває мінометами й артою.

Якщо укріплення розташоване в забудові, противник може запустити найбільш жвавих, передову групу, в забудову, відрізати вогнем інших і там перебити, взяти в полон, закатувати, пристрелити і спалити трупи, тому що ліньки могили копати», — розповідає «Мурз».

Бойовик переповідає історію про вісім штурмів Світличного — невеликого населеного пункту з двома «промками», розташованого між Кримським та Нижнім.

«Вісім грьобаних штурмів! І потім туди все-таки зайшли, щоб упізнати у знайдених спалених трупах бійців із першої групи першого штурму, яку туди укри запустили і зачинили пастку. А потім із промки викотилася вміло прихована «Нона» і почала працювати по основній групі наших 120-мм мінами, і «загасити» її ніхто не зміг», — говорить блогер.

Нагадаємо, рашистів під Сєверодонецьком можна перемолоти, і м'ясо в м'ясорубку запихатиме саме російське командування — експерт.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Війна
Будівля Харківського національного театру опери та балету, яка перетворила свій великий підземний простір на концертний зал, 25 жовтня 2023 року. Фото: Reuters
У Харківському оперному театрі облаштували концертну залу у підвалі — і вже готуються до виступів: ось як це виглядає
2 хв на прочитання03 Листопада 2023
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами»
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами» та керованою авіаційною ракетою
1 хв на прочитання29 Жовтня 2023
ООН опублікували швидку екологічну оцінку підриву Каховської дамби
1 хв на прочитання27 Жовтня 2023
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродують з молотка
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродають з молотка
2 хв на прочитання27 Жовтня 2023
На Одещині ухилянта, який "придбав" квиток за $7 тис., засуджено до 10 тис. грн штрафу
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Як підготуватися до можливого блекауту: топ порад
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Начальник районного ТЦК Одеси та його теща за короткий час "збагатилися" на майже 50 млн грн
3 хв на прочитання19 Жовтня 2023
140 тисяч українських переселенців було позбавлено грошової допомоги, причини
1 хв на прочитання17 Жовтня 2023