Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Війна
  • Рашистів під Сєверодонецьком можна перемолоти, і м'ясо в м'ясорубку запихатиме саме російське командування — експерт

Рашистів під Сєверодонецьком можна перемолоти, і м'ясо в м'ясорубку запихатиме саме російське командування — експерт

Те, що відбувається зараз у Сєвєродонецьку, відтепер відбуватиметься по всій лінії фронту.

4 хв на прочитання06 Червня 2022, 01:47
Поділитись:

Росія використала на цій війні дві тактики. Про них розповідає російська журналістка Юлія Латиніна на шпальтах «Нової газети»

Перша тактика — «удар розчепіреними пальцями». Вона застосовувалася на першому етапі, коли вважалося, що опору не буде, а буде лише «денацифікація», під якою мав на увазі тотальний навмисний терор проти патріотів України. У цій концепції армія вводилась в Україну для масового терору, а не для війни.

У цьому сенсі не треба дурити себе.

І Буча, Бородянка, Ягідне, Маріуполь, так само як і нинішні в'язниці в Херсоні, і фільтраційні табори були не ексцесом, а стратегічним військовим прийомом, що органічно випливає із системи щоденних принижень, яким піддають в армії солдатів. Маніяки утворюються в російській армії з тієї ж причини, з якої вони виростають у сім'ях батьків-садистів.

Виявилося, що така не підготовлена ​​до війни, а придатна лише для маршів та пограбувань армія легко вразлива для гнучких, мережоцентричних, діючих без єдиного командування та порівняно погано озброєних добровольчих частин та ЗСУ.

Тоді повернулися до тактики завалення тілами. Для такого завалювання, як з'ясовується, на території України навіть було створено накопичувачі гарматного м'яса під назвою ЛНР/ДНР. Це був досить хитрий задум: ​​проти України кидали її колишніх жителів, не чіпаючи російський ядерний електорат.

Але тут з'ясувалося кілька проблем.

По-перше, виявилося, що принцип завалювання тілами без заградотрядів не працює до кінця. Частини, виведені з-під Києва, почали масово звільнятися, — йшло до 20-40 %. Гарматне м'ясо не поспішало йти вперед і саботувало накази, навіть добровольці з донбаських резервацій, попри вісім років дресирування, записували обурені звернення.

Справу могла поправити загальна мобілізація, але загальну мобілізацію оголосити Путін не наважувався, розуміючи, що за такого влаштування армії її втрати замість 25 тис. становитимуть кілька сотень тисяч.

Але найголовніше: виявилося, що стрілянина по площах та масоване застосування гарматного м'яса є виграшною стратегією лише за умови технічного паритету сторін.

Та в умовах, коли друга сторона отримує досконалішу артилерію, ваша ж власна стратегія стає для вас пасткою.

Російську армію, що наступає під Сєверодонецьком, вже не можна зупинити, перерізаючи постачання. Але її можна перемолоти за допомогою поставленої США та інших союзників артилерії.

Те, що відбувається зараз у Сєвєродонецьку, де небачена концентрація російських стволів і військ перетворила російську армію на ідеальну мету для п'яти дивізіонів М777, відтепер відбуватиметься по всій лінії фронту.

У будь-якому місці, де російське командування сконцентрує війська та арту для наступу, ці війська та арта будуть сировиною для м'ясорубки. Причому для цього навіть не треба заганяти армію в котел. Шматки м'яса в м'ясорубку запихатиме саме російське командування, яке рапортує начальству про взяття того чи іншого міста ще до того, як це взяття відбулося.

З того моменту, коли українська армія почала отримувати серйозне західне озброєння, яке дозволяє їй не економити снаряди, наступ на Донбасі, як і операція «розчепірені пальці», став стратегічно приреченим.

Попереду у Росії довга і неминуча низка розбірок у тому, хто винен у поразці. І якщо зараз ці розбірки відбуваються здебільшого між армією та ФСБ, які поспішають в очах Путіна списати свою крадіжку та некомпетентність одна на одну, то через кілька місяців вони неминуче відбуватимуться між армією та Путіним.

Також ми розповідали, що Путін планує затопити Європу  біженцями з Африки, які з’являться внаслідок війн через голод без українського зерна.

Окрім того, ми писали, що чутки про плачний стан здоров'я Путіна ослаблюють готовність Заходу зупинити путінську агресію в Україні — експерт.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Війна
Будівля Харківського національного театру опери та балету, яка перетворила свій великий підземний простір на концертний зал, 25 жовтня 2023 року. Фото: Reuters
У Харківському оперному театрі облаштували концертну залу у підвалі — і вже готуються до виступів: ось як це виглядає
2 хв на прочитання03 Листопада 2023
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами»
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами» та керованою авіаційною ракетою
1 хв на прочитання29 Жовтня 2023
ООН опублікували швидку екологічну оцінку підриву Каховської дамби
1 хв на прочитання27 Жовтня 2023
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродують з молотка
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродають з молотка
2 хв на прочитання27 Жовтня 2023
На Одещині ухилянта, який "придбав" квиток за $7 тис., засуджено до 10 тис. грн штрафу
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Як підготуватися до можливого блекауту: топ порад
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Начальник районного ТЦК Одеси та його теща за короткий час "збагатилися" на майже 50 млн грн
3 хв на прочитання19 Жовтня 2023
140 тисяч українських переселенців було позбавлено грошової допомоги, причини
1 хв на прочитання17 Жовтня 2023