Знову клімат: щонайменше десять загиблих після зливи в посушливому регіоні Африки

1 хв на прочитання09 Вересня 2024, 20:12
Сильні дощі викликали повені в Марокко. Фото: Smail Ait Hmad/AFP/Getty Images

Вкрай рідкісні опади такого масштабу були викликані «вкрай нестабільною тропічною повітряною масою».

Більше десяти людей загинули в Марокко в результаті злив на півдні країни. За даними місцевої влади, ще дев'ять осіб вважаються зниклими безвісти в прикордонному регіоні з Алжиром. Про це розповідає Die Zeit.

Семеро людей загинули в одній лише провінції Тата, що лежить на кордоні з Алжиром, а ще четверо — в сусідніх. В Алжирі, за офіційними повідомленнями, внаслідок повеней загинула щонайменше одна дівчина, а ще одна людина досі вважається зниклою безвісти.

У Марокко зливи обрушилися на райони, які страждали від сильної посухи щонайменше шість років, в той час як в Алжирі вони обрушилися на Сахару й інші пустельні райони. За даними марокканського метеорологічного управління, вкрай рідкісні опади такого масштабу були викликані «вкрай нестабільною тропічною повітряною масою», розташованою над південним сходом країни та частинами Атлаських гір.

У Марокко, за даними влади, повені змили будинки в сільських долинах в регіоні Тата, і рятувальні команди наразі шукають зниклих безвісти. В Алжирі, за даними цивільної оборони, кілька сімей були врятовані від розливу річок в Іллізі та Бечарі на південному заході країни.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: