Догори
Дати відгук

Знайдено вітамін, котрий здатний продовжити життя

Дослідники не виявили жодного зв’язку між вітамінами С, Е

1 хв на прочитання15 Лютого 2022, 23:32
Вітаміни Вітаміни
Поділитись:

За словами вчених, тривалість життя людини є наслідком складної взаємодії між генетикою і впливом навколишнього середовища. Хоча за останні два століття очікувана тривалість життя збільшилася, знання вчених про фактори, які впливають на довголіття, все ще недостатні. Дослідники впевнені, що ключову роль в процесі старіння відіграє навколишнє середовище, пише Ihealth.info.

Доведено, що окислювальний стрес негативно позначається на довголітті. Пом’якшити вплив вільних радикалів на організм можуть антиоксиданти. Наприклад, нове дослідження показало, що більш висока концентрація вітаміну А пов’язана з тривалішим життям.

В результаті дослідники не виявили жодного зв’язку між вітамінами С, Е та іншими факторами і тривалістю життя, але вони виявили, що чим вище концентрація вітаміну А у раціоні протягом тривалого періоду часу, тим більша ймовірність того, що люди проживуть довше. “Тривалий підвищений вплив метаболіту ретинолу причинно пов’язаний з тривалістю життя населення в цілому”, – заявили вчені.

Фахівці відзначили, що отримані результати можуть бути підтверджені майбутніми дослідженнями з використанням додаткових генетичних факторів і даних великомасштабних GWASs (повногеномний пошук асоціацій).

Як відомо, Для профілактики потрібно вживати лише один вітамін — невролог

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.