«Зламала три ребра від кашлю»: лікарі лікували британку від грипу й довели до реанімації — діагноз був інший

3 хв на прочитання4 години тому
Зображення створено ШІ

Лікарню звинувачують у тому, що некваліфіковані медики підміняли лікарів у відділенні невідкладної допомоги.

Жителька Великої Британії ледь не померла через те, що лікарі прийняли небезпечний для життя сепсис за звичайний грип. Про це розповідає Daily Mail.

У грудні 2022 року у 52-річної Деніз Девото почався «жахливий кашель і застуда» — жінка страждала від нападів кашлю, які змушували її почуватися так, ніби вона «зламала ребро».

Хоча пані Девото почувалася настільки слабкою, що не могла встати, і страждала від сильного болю в грудях, лікарі дійшли висновку, що у неї звичайна грипозна інфекція, і порадили їй піти додому, щоб одужати.

Проте через кілька днів її губи почали синіти, і їй було важко дихати.

Її чоловік, 62-річний Марк, викликав швидку допомогу, і парамедики доставили її до лікарні, де лікарі виявили у неї сепсис — коли організм надмірно реагує на інфекцію.

Комп'ютерна томографія та рентген показали великий двосторонній плевральний випіт — скупчення рідини — в легенях.

«Саме тому мені було важко дихати. Я також зламала три ребра від кашлю і мала частково зруйновану праву легеню», — каже вона.

Пані Девото встановили дренаж, щоб видалити чотири літри рідини з легень. Але інфекція все ще не пройшла, тому її направили на ще одну комп'ютерну томографію, яка показала, що інфікована рідина затверділа в легенях. Через чотири дні пані Девото перенесла операцію, під час якої хірурги розрізали її легеню, щоб видалити інфекцію.

Згодом їй зробили переливання крові та інтубували на добу, щоб допомогти її організму відновитися.

У відділі інтенсивної терапії пані Девото провела шість днів, борючись за своє життя.

Після цього жінці довелося пройти нелегкий шлях відновлення, включаючи п’ятитижневу реабілітацію в торакальному відділенні, щоб навчитися дихати і ходити без сторонньої допомоги.

Протягом чотирьох місяців вона не могла виходити з дому через страх підхопити нову інфекцію.

«Моє одужання було дуже важким. Я насилу піднімалася сходами і спала по 18 годин на добу. У мене також були проблеми з психічним здоров'ям, а через три місяці я навіть почала втрачати волосся. Я не змогла би пройти через це без Марка і наших котів», — каже вона.

За 18 місяців, що минули після її хвороби, пані Девото намагалася допомогти іншим, хто пройшов через подібний досвід, працюючи на волонтерських засадах у Британському фонді підтримки хворих на сепсис (UK Sepsis Trust).

Тепер лікарню звинувачують у тому, що некваліфіковані медики підміняли лікарів у відділенні невідкладної допомоги.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: