Догори
Дати відгук

Зірки прибрали столицю до 30-ої річниці Незалежності України й оголосили про старт підготовки найбільшої соціальної акції року

Своїм прикладом селебриті мотивували тисячі українців ставати на шлях екологічних змін і приєднуватися до історичної акції.

4 хв на прочитання20 Серпня 2021, 17:00
Прибирання Прибирання
Поділитись:

До 30-ої річниці Незалежності України співаки, актори, лідери думок, блогери, журналісти зібралися на екопікнік із толокою задля глобальної спільної мети — зробити Україну чистою разом. Подія ініціювала офіційний запуск підготовки до Міжнародної акції Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» в Україні у 2021 році, яка відбудеться вже за місяць 18 вересня о 10:00 у 180 країнах світу.

Своїм прикладом селебриті мотивували тисячі українців ставати на шлях екологічних змін і приєднуватися до історичної акції.

«Разом із нашими зірковими гостями ми оголосили офіційний старт підготовки до Міжнародної акції Всесвітнього дня прибирання. Подія охопить усі 24 області України, сотні населених пунктів, містечок і сіл. Цього року ми націлені зробити більше! Додавайте Всесвітній день прибирання до свого календарного плану, діліться новиною в соціальних мережах, слідкуйте за новинами на сайті letsdoitukraine.org, розпочинайте зміни вже сьогодні», — коментує Президентка Всеукраїнського молодіжного руху «Let’s do it Ukraine» Юлія Мархель.

Захід відвідали Маша Краш, блогери Top Team House, Нікіта Вакулюк, актори Ірина Мак і Макар Тихомиров, Максим Гордєєв, Альона Карась, Маргарита Січкар, Ольга Жуковцова, співачка Riri, Владислав Грезев, Євгенія Скарлет, Володимир Осник, Єва Кляцкіна, Катерина Нікітіна, Віктор Висоцький, Юрій Кляцкін, Неля Жованік, Мар’яна Чікало, Ігор Федчиняк, Dj Keeso та інші.

Зіркові гості прибирали сміття, сортували знайдене, спілкувалися, обмінювалися мотивацією один з одним та з підписниками в соціальних мережах, ділилися коментарями з медіа, фотографувалися. Після толоки в Гідропарку на території міського екопростору «Шпаківня» волонтери Let’s do it Ukraine організували екопікнік і тренінг із відповідального споживання земних ресурсів.

Цього року акція Всесвітнього дня прибирання відбудеться із дотриманням карантинних норм і правил техніки безпеки. Організатори закликають брати із собою на локацію засоби індивідуального захисту, рукавички, пакети та дотримуватися соціальної дистанції. Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» пропонує такі форми участі в акції: колективний, сімейний, індивідуальний, цифрове очищення гаджетів, картографування в мобільному додаткові «EcoHike». Під час групового прибирання кількість учасників має бути обмежена, а площа — достатньо велика для дотримання соціальної дистанції.

Після прибирання важливо донести зібране до найближчого сміттєвого бака. За можливості, відсортувати й здати в найближчий пункт прийому вторинної сировини. Учасників закликають робити фото на локаціях до та після прибирання та позначати організаторів у соціальних мережах #побачивприбери #letsdoitukraine #worldcleanupday, щоб бути прикладом для інших. Результати прибирань фіксуйте на сайті letsdoitukraine.org.

Організатор в Україні — Всеукраїнський молодіжний рух «Let’s do it Ukraine» за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України,  Міністерства освіти і науки України, Міністерства розвитку громад та територій України, Міністерства соціальної політики України, Обласних державних адміністрацій, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Спільно з Міжнародним рухом School Recycling World, Українським державним центром позашкільної освіти, Національним еколого-натуралістичний центром, Всеукраїнським молодіжним центром, Національною молодіжною радою України, громадськими організаціями, молодіжними рухами. 

Довідково:

Міжнародна акція Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» відбувається вчетверте одночасно у 180 країнах та об'єднає понад 50 млн учасників. Під час першого Всесвітнього дня прибирання в Україні активною учасницею стала Президент Естонії. Минулого року до акції приєдналися Президенти ряду країн, а також князь Монако Альберт II та кронпринцеса Швеції Вікторія, активістка Грета Тунберг. У 2017 році «Let’s do it Ukraine» об’єднали понад 1 100 000 учасників.  Минулого року 140 тис. учасників очистили понад 2138 локацій у 24 областях і 243 населених пунктах. Спільними зусиллями зібрано 764 тонни сміття.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
24 квітня свято Всесвітній день захисту лабораторних тварин Проти вівісекції
24 квітня – Всесвітній день захисту лабораторних тварин та тих, хто бореться проти вівісекції
4 хв на прочитаннягодина тому
Антарктида Вулкан Природа Дорогоцінний метал
В Антарктиді вулкан вивергає золото: щодня виходить по 6 тисяч доларів
1 хв на прочитання2 години тому
Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город»
Компостер власноруч: ідеї та поради (ФОТО)
1 хв на прочитання3 години тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Гортензія волотиста Sundae Fraise здатна прикрасити посадки з хвойних і листопадних рослин (ФОТО)
1 хв на прочитання10 годин тому
На Одещині лелеки повернулися до своїх гнізд, які були укріплені спеціальними платформами
1 хв на прочитанняВчора
На Одещині рятувальники витягли коня із болота (ФОТО)
1 хв на прочитанняВчора
Кабмін сьогодні на засіданні прийняв низку рішень у сфері охорони здоровʼя, агросектору та екології
3 хв на прочитанняВчора
Незаконна рибалка на озері Кугурлуй спричинила збитки рибним запасам України на більш як 350 тис. грн
1 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost
Розведення гусей на Полтавщині Прибутковий бізнес
У дитинстві ненавидів гусей, а зараз розвиває на них великий бізнес: на Полтавщині є унікальне господарство
1 хв на прочитання14 хвилин тому
Хірург зі США лікуватиме дітей зі складними патологіями хребта
Провідний спінальний хірург зі США лікуватиме дітей зі складними патологіями хребта
1 хв на прочитання36 хвилин тому
Досвідчені дачники Корисні поради Будяки
Досвідчені дачники дали поради, як легко позбутись будяків на садових доріжках
1 хв на прочитання2 години тому
Продовжити молодість Найкорисніші продукти Харчування
6 продуктів, які уповільнять старіння після 40 років
3 хв на прочитання4 години тому
Шоколадний смузі з бананом і молоком: десерт, який готується лічені хвилини
1 хв на прочитання9 годин тому
Стало відомо, скільки коштів НЗСУ виплатила медзакладам із початку весни
1 хв на прочитанняВчора
В українських школах розповідатимуть про права дитини
1 хв на прочитанняВчора
Міністра агрополітики підозрюють у незаконному заволодінні державною землею на майже 300 млн грн
1 хв на прочитанняВчора